Kada se britanski tata iznervirao jer nije dobio odgovor na poruku od svog sina, uzeo je stvar u svoje ruke i napravio jednu ozbiljnu intuitivnu tehnologiju.

Nik Herbert je podelio svoju priču na vebsajtu svoje aplikacije "ReplyASAP app" o tome što se dogodilo kada je sinu kupio pametni telefon.

"Ono što sam mislio da će biti rešenje pretvorilo se u još veći problem. Pošto je telefon pametan, mogao je da igra igrice i video snimke po ceo dan. Sve vreme mu je bio ugašen zvuk tako da ja ne primetim šta radi", rekao je tata.

"Isto tako, kada pokušavam da stupim u kontakt sa njim retko kada mi odgovori, da li zato što ne čuje zvono ili možda (napokon sam rešio da priznam sebi) jer se stidi da priča sa tatom u društvu."

"Postoje aplikacije koje vas obaveštavaju kada je poruka dostavljena i viđena, te onda znate da li je poruka ignorisana ili nije zaista viđena. Dakle, ta aplikacija je moje rešenje problema."

Aplikacija dozvoljava korisnicima da pošalju poruku istog trenutka ili u nekom trenutku u budućnosti, te da ona bude zvučna iako je primalac ugasio zvuk. Korisnik dobija i informaciju o lokaciji primaoca.

Šta je ključno? Primalac neće moći da vrši bilo kakvu aktivnost na telefonu dok ne odgovori na ovu poruku, jer se telefon sam bukvalno zaključa u međuvremenu. "Tokom razvoja ovog procesa, razgovarao sam sa Benom i pokazao mu dizajn i poentu, a njemu se dopala ideja. Objasnio sam mu da ako dobije ovu poruku uvek će je čuti, te će znati da je nešto važno", objasnio je Herbert na vebsajtu.

"On će takođe imati mogućnost da pošalje takve poruke, tako da je jasno da se ova aplikacija koristi samo u važnim i hitnim situacijama."