Džil Nou je sestri dala poklon koji će pamtiti celoga života.

Bivša košarkašica Univerziteta u Arizoni je trenutno trudna sa dvoje dece, jer je pristala da bude surogat majka svojoj sestri blizakinji Vitni Blister, čija bi trudnoća bila previše rizična.

Blisnerova ima neurofibromatozu tip 2, koju Mejo klinika definiše kao genetski poremećaj koji izaziva tumore na nervnoj maramici, gde god da se u nervnom sistemu nalazi, uključujući mozak, kičmenu moždinu i nerve.

"Oduvek je želela da bude majka, a bolest joj je već dovoljno uzela", rekla je Džil. "Ona mi je najbolji prijatelj i znam da bi i ona isto učinila za mene."

Posted by Jill Noe on Среда, 08. март 2017.

"Iskreno, nisam mnogo ni razmišljala o tome. Jdnostavno sam osetila da je to prava stvar koju treba da uradim. Naša porodica je toliko jaka i prepuna podrške, još otkako je sestri dijagnostikovana ova bolest u školi", dodala je Džil.

Blisner ne može biti zahvalnija, i jako je uzbuđena što su joj ćerka i sin na putu. Ona i suprug Pejt su planirali da mališane nazovu Renli i Ret.

"Jako sam srećna što ću dobiti blizance, jer i sama razumem kolika je to bliskost. Želim da i moja deca imaju kroz život najboljeg prijatelja sa kojim su se rodili, poput mene i Džil", rekla je Vitni.

Dodala je da je Džil bila zaista divna tokom procesa, da joj je dopuštala da joj dodiruje stomak, što je Vitni pomoglo da bude što je moguće bliže svojim bebama.

Nakon početnog procesa veštačke oplodnje, Blisner je izgubila vid. Nakon četiri godine je 100 posto sluha na desno uho izgubila, a sedam godina potom izgubila je i 40 posto sluha na drugo.

Džil je rešila da joj pomogne iznenadivši par za Božić, kada su shvatili da ne mogu sebi priuštiti usvajanje ili plaćanje surogat majke . Džil bi želela da ima i svoju decu, samo ne odmah. Cilj joj je da postane majka u tih nekoliko godina, kako bi njena i sestrina deca mogla da odrastaju zajedno.