Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da voće i povrće duže ostane sveže

Neke namirnice ne mogu dugo ostati sveže, te brzo trula, a njihova ispravnost je neophodna za zdravlje svakog od nas. Zato je veoma bitno da pravilno čuvamo hranu koja je podložna brzom kvarenju.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Celer

Reč je o namirnici koja za kratko vreme istruli. Međutim, ako ga pravilno spremimo produžićemo mu rok.

Bitno je da kada ga operete, osušite, umotate ga aluminijumskom folijom kako bi zadržao vazduh.

Banane

Kao i većina voća, banane dozrevaju tako da emituju plin etilen, te se preporučuje ako ne možete sve odmah da ih pojedete, umotate dno plastičnom folijom. To je bitno je na dnu banana ima najviše plina.

Na taj način će voće ostati duže sveže, kao i ostalo voće koje stoji pored banana jer emitovani plin utiče i na brže propadanje voća u blizini

Nastavak teksta pročitajte na portalu Stil.kurir.rs.

Najnovije

Vesti

Porodica