Nazvaćemo to bejbi bumom!

Devet sestara u bolnici u Mejnu je trudno i očekuje dolazak bebe na proleće ili leto. Još jedna interesantna činjenica je da sve one rade baš u porodilištu.

Priča se proširila kada je jedna od sestara, Britni Varvil postavila fotografiju na Fejsbuku na kojoj se nalazi osam trudnica sa karticama na kojima piše termin porođaja.

Something is definitely in the water here at Maine Medical Center on the Labor and Delivery Unit! NINE pregnant (8 pictured) nurses Lots of baby friends being made this summer! @ Maine Medical Center

Posted by Brittney Verville on Субота, 23. март 2019.

Jedna od njih se našalila: "Definitivno se nešto nalazi u vodi ovog porodilišta. Mnogo beba drugara će se roditi do leta!"

Kerol Sakala, koja vodi program nege u ovoj bolnici, rekla je da ne postoji neki naučni dokaz ovog bejbi buma: "Mislim da ne možemo pronaći neki biološki razlog ovome. Razmišljala sam o mogućim razlozima, jer nekada sestre ili bliski prijatelji žele da zajedno prolaze kroz trudnoču ili odgajanje dece."

Postoji 80 registrovanih sestara koje rade u porodilištu, te je bolnica istakla kako buduće mame ne treba da razmišljaju o stanju u bolnici kada odu na odsustvo, jer će sve biti u redu.

Buduće mame su srećne jer mogu brinuti jedna o drugoj tokom trudnoće.

Prošle godine, u Arizoni se dogodila slična situacija kada je u isto vreme bilo 16 trudnih sestara na odeljenju intenzivne nege.