U hrani koju svakodnevno konzumiramo ima mnogo više soli nego što nam se čini na prvi pogled.
Stručnjak za zdravu ishranu Britanske fondacije za zdravlje srca (BHF), Viktorija Tejlor, poziva na oprez kad su u pitanju ove namirnice.
1. Sir i maslac
Dodavanje maslaca u rižoto da bi bio kremast ili parmezana na omiljenu testeninu neće samo pojačati kalorijsku vrednost obroka i opteretiti ga zasićenim mastima već uz njih dolazi i dodatna so na koju niste računali. Odrecite se ovih navika da biste izbegli preterani unos soli u organizam i očuvali vitak struk.
2. Umaci
Umak od soje, umak za ribu, pa čak i kečap – svi ovi dodaci obogatiće ukus vašem jelu, ali će ga istovremeno opteretiti dodatnom količinom soli. Budite štedljivi, ne treba vam još soli!
Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna