Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravlje i ishrana: Koristi lanenog ulja za organizam

Vrednost ovog ulja za ljudski organizam uslovljena je njegovim bogatim sastavom, a evo i šta sve ono sadrži...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Najverovatnije ste o prednostima lanenog ulja čuli više puta, ali retko ste na to obraćali pažnju.

Ono se naširoko primenjuje u medicini i kozmetologiji, ali ga običan čovek veoma retko koristi. A trebalo bi. Laneno ulje ima toliko važnih, i za zdravlje korisnih svojstva, te je vrlo smisleno koristiti ga svakodnevno.

Vrednost ovog ulja za ljudski organizam uslovljena je njegovim bogatim sastavom, kako masnih kiselina, tako i makro i mikroelemenata. Po sadržaju omega-3 masnih kiselina ono je bogatije od ribljeg ulja tri puta. Tako da, za one koji ne vole ribu, ovo ulje je pravo otkriće.

Obično, kao preventiva, laneno ulje se konzumira na prazan stomak, odnosno 20-30 minuta pre prvog obroka. Dovoljno je uzimati samo 1-2 supene kašike.

Povezane vesti

Korist lanenog ulja za organizam

Za mršavljenje: Oleinska kiselina omega-9, linolna kiselina omega-6, alfa-linolenska kiselina omega-3 – efikasni su aktivatori za mršavljenje. Zato, svi koji imaju problem sa suvišnim kilogramima, treba da obrate pažnju na ovaj proizvod. Njega možete dodavati u jogurte ili salate, ili konzumirati kao samostalan proizvod.

Za kardiovaskularni sistem: Laneno ulje štiti od bolesti kardiovaskularnog sistema, normalizuje krvni pritisak, snižava nivo holesterola u krvi, a takođe, poboljšava zdravlje i elastičnost krvnih sudova.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica