Ako ste najmlađe članove kraljevske porodice zamišljali kako hodaju po palati s krunama ili tijarama na glavi, a jedina zanimacija im je davanje naredbi poput pripremanja jela kao filet minjon, dok istovremeno nemaju pojma što su pileći medaljoni i pomfrit, čini se da ste se opasno prevarili.

Naime, princ Džordž i princeza Šarlot imaju hobi koji niko nije očekivao. Ne, to nije jahanje konja ili igranje golfa koje mnogi možda povezuju s visokim staležom.

Tokom nedavne posete osnovnoj školi "Lavender", Kejt Midlton je govorila o navikama i hobijima svoje dece i otkrila da najviše uživaju kada mogu da pomognu u kuhinji.

"Ispričala nam je koliko njena deca vole da kuvaju i kako joj kuvaju", rekao je Metju Klejnermen, direktor "Ivy Learning Trust".

Štaviše, Kejt se trudi da uključi princa Džordža i princezu Šarlot u pripremanje jednostavnijih jela, pa često timski kuvaju.

"Dok jedno priprema brašno, drugo već dodaje mleko i maslac, a vole da prave i salate i slična jela", prepričao je Klejnermen.

Vojvotkinja je otkrila i da njena deca najviše uživaju u testenini sa sirom, ali vole i druga svakodnevna jela, pa se tako luksuzni obroci kojima ne znate ni da izgovorite ime verovatno ne bi našli na popisu njihovih najdražih jela.

Na popisu omiljenih namirnica princeze Šarlot našla se i jedna pomalo neuobičajena za trogodišnjake. Naime, apsolutno uživa u maslinama. Ko zna, možda je stvarno čeka sjajna kulinarska budućnost...