Još i pre nego što je postala deo kraljevske porodice, Megan Markl je uvek bila kraljica zdravlja. Prateći majčine korake (koja je učitelj joge), redovno je vežbala, ishranu bazirala na povrću, pazila na celokupno stanje organizma. Jasno je da je sticanje titule vojvotkinje od Saseksa nije mnogo promenilo, te nije neobična ni odluka da njen porođaj uključuje holističku tehniku hipnoze.

Kako bismo vam pružili bolji kontekst koliko je ovo revolucionarno u kraljevskoj porodici, časopis Glamur je izneo činjenicu da su jedino princeza Dajana i Kejt Midlton prve prekršile kraljevski protokol odabravši da se porode u bolnici radije nego kod kuće. Čini se da Megan Markl želi da se vrati porodičnoj tradiciji, rodi bebu prirodno, uz pomoć dule (žena koja pomaže pri porođaju), prema podacima Meri Kler

U suštini, kako kažu izvori, Megan želi prirodan porođaj, naravno, ukoliko je to moguće, a taj izbor je inspirisan majčinim holističkim načinom života, što je i na nju uticalo tokom godina. Majka joj je apsolutno posvećena svemu holištičkom i prirodnom, jogi i čistoti uma, što je definitivno deo Meganinih planova za porođaj.

Delovi porođaja obuhvataju akupunkturu, trening sa babicom i nešto što se naziva hipnoporođaj.

Hipnoporođaj je proces mentalne pripreme koja omogućava majci da se porodi u miru i opušteno, prema objašnjenju sajta Hipnobirthing.com. Ovo uključuje specijalno disanje, relaksaciju, vizualizaciju, meditaciju, pažljivo odabranu ishranu i pozitivnu izgradnju tela.

Kako samo ime kaže, deo procesa obuhvata hipnozu, koja pomaže majci da umiri stanje uma. Metoda je bazirana na moći sugestije, tokom koje će žena koristiti pozitivne afirmacije i vizualizaciju kako bi opustila sopstveno telo, upravljala mislima i kontrolisala disanje.

Oni koji su odabrali hipnoporođaj mogu odabrati ili samohipnozu ili pomoć specifikovane osobe. Često se koristi i vizualizacija slike cveta koji se otvara kao prezentovanje onog što se dešava njima samima, ali uz relaksaciju.

Dina Blumenfeld, ekspert u različitim metodama rađanja, ističe da sve što nije potkrepljeno činjenicama mora da se primenjuje uz oprez.

"Ukoliko žena koja je odabrala metodu hipnoze, ipak iskoristi epidural, lekove protiv bolova ili se porodi carskim rezom, često se oseti kao da je negde pogrešila, jer metod u većini slučajeva blagotvorno deluje", rekla je Din. "Tokom moje karijere, ovo se dogodilo nekoliko puta."

Dodala je Blumenfeld: "Zapamtite, metoda radi za neke ljude, i u nekim momentima, ali ne postoji univerzalni metod za porođaj i ublažavanje bolova koji će baš svakome pomoći. Nijedna žena nigde nije pogrešila ukoliko joj je zatrebala terapija lekovima ili carski rez."

Iako nije poznato koliko žena bira ove načine, sasvim jasno je da su alternativne metode u usponu.  

Plan svake trudnice je jedinstven i uvek bi trebalo da bude baziran na njenim željama i potrebama, tako da je divno čuti da je Megan rešila da uključi alternativne metode u kraljevsku porodicu, kao i globalnu svest.