Svima nam je želja da svojoj deci pružimo najbolju osnovu za dobar start u život. Ali pitanje koje ostaje da "visi u vazduhu" je: šta je to "najbolje"? 

Sa prvim detetom preispitujemo svaki svoj postupak, da li smo dovoljno posvećeni i da li to što radimo - radimo dovoljno dobro. Često i izučavamo vaspitne metode i sisteme učenja kako bi našeg prvenca pripemili za svet. I sve to donosi mnogo stresa.

Sa drugim detetom je sve mnogo drugačije. Iskustvo nam pokazuje da je rad sa detetom poželjan, ali da je najvažnije pružiti mu pažnju i ljubav.

Do iste spoznaje došla je i uspešna mama dvoje dece Jelena Đoković. Ona je u svom postu na Instagamu opisala upravo osećanje kroz koje prolaze sve mame koje imaju dvoje ili više dece. Te mame su se sa njom razumele, a nekima je možda lakše kada su shvatile da u svom razmišljanju i osećanjima nisu same. 

"Kada sam prvi put postala roditelj pratila sam sa dosta straha i stresa Stefanov progres i rast. Da li je napredan? Mislila sam da moram da mu pružim sve najbolje da bi bio najbolji. Vrlo brzo sam naučila da sve što im treba je naša pažnja i ljubav, i kad se igramo i izmišljamo priče, oni uče i o biologiji, i o društvu, nauci, matematici, umetnosti... i uče baš brzo! Zahvaljujući tom prvom iskustvu, sa Tarom nemam takvih strahova i sumnji, sve je mnogo lakše", napisala je uz fotografiju na kojoj se vide igračke sa kojima se igra sa svojom decom.