Ova malena devojčica u svoje crteže unosi svoje emocije, misli i želje, a to crtež čini jednim od najiskrenijih načina njenog izražavanja.

Vera je dete koje kada sedne za štafelj, ćuti, slika, pažljivo birajući boje, četkice pravi pravu magiju.

Prve Verine umetničke izražaje prepoznala je njena vaspitačica u vrtiću, započinje priču Ljiljana Verina majka i ushićeno objašnjava kako je sve počelo:

"Jednog dana sam otvorila časopis koji mi je dala Verina vaspitačica, a u njemu sve ono što su mališani crtali, kao i priča o nagradama u kojima je svako dete predstavljeno u najboljem svetlu. Imala sam strpljenja da pročitam sve do kraja. Kada sam naletela na ime Vera Jovančević i pročitala da je moje dete nagrađeno za sliku ulje na platnu, pa više i o tehnici koju primenjuje, da je osvojila prvo mesto, a da ja pojma nisam imala da to ume", nisam mogla da verujem svojim očima.

Kod kuće smo bojili voštanim bojicama i nije mi padalo na pamet da joj kupujem specijalne boje, platno i drugu opremu za profesionalno bavljenje slikanjem.

Ljiljana je odmah sve to pokazala Verinom krštenom kumu Rubenu Papianu, svetski poznatom bioenergetičaru, ekstrasensu koji je bio zatečen te je rekao da će onda biti svetski poznata slikarka do svoje 20 godine, a majci je dao dobronameran savet da kupuje što veća platna za malenu Veru.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.