Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AP Vojvodina plaćaće do 200.000 dinara za VTO za drugo i svako naredno dete

Sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova AP Vojvodine izdvojio je 30 miliona dinara za biomedicinski potpomognutu oplodnju za drugo, treće, četvrto i svako naredno dete.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pravo na sufinansiranje troškova ove procedure u iznosu od 200.000 dinara jednokratno mogu da ostvare porodica, odnosno parovi, za usluge u zdravstvenim ustanovama koje imaju važeću dozvolu zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja.

Povezane vesti

"Ovo pravo mogu da ostvare bračni, odnosno vanbračni partneri, koji imaju najmanje jedno živo zajedničko dete ili dete koje pripada jednom od partnera, zatim kada žena nema više od 44 godine života i uz uslov da podnosioci zahteva imaju prebivalište na teritoriji Vojvodine najmanje godinu dana od dana pozitivnog mišljenja Stručne komisije BMPO Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu", navode u Sekretarijatu.Priprema za potomstvo: Koji pregledi se obavljaju u savetovalištu za sterilitet?

Povezane vesti

Oglas će biti otvoren tokom cele godine, a parovi bi zahtev za sufinansiranje trebalo da podnesu na pisarnici Pokrajinske vlade u Novom Sadu ili slanjem dokumentacije i zahteva poštom, na adresu Sekretarijata (Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica