U četvrtom mesecu trudnoće, Krista Dejvis i njen suprug Derek saznali su tužnu vest. Njihovoj nerođenoj ćerci dijagnostikovana je anencefalija - teška, urođena malformacija zbog koje se fetus razvija bez dela mozga. 

U slučaju Rajli Arkadje Lovet, kako su je bili nazvali roditelji, mozak je bio toliko slabo razvijen da su im lekari ponudili dve opcije. Krista je mogla da roditi bebu ili da sačeka termin porođaja pa ćerkine organe donira bebama kojima su potrebni.

"Ako već ja ne mogu doneti svoje dete kući, odlučila sam da dam priliku drugima da to učine", izjavila je Dejvis za News Channel 9.

Još pet meseci nosila je devojčicu i tako joj dala vremena da naraste i da se njeni organi razviju do kraja. 

Lekari su je prirpmali i rekli da će Rajli verovatno biti živa oko pola sata nakon porođaja, ali devojčica je uspela da izdrži punih nedelju dana.

"Ne mogu da vam opišem koliko je to neverovatan osećaj. Misliš da ćeš imati samo pola sata sa svojim detetom, a dobiješ sedam dana", rekla je.

U tih nedelju dana roditelji su neprestano bili uz malenu Rajli. 

"Ne bih to vreme menjala ni za šta na svetu", napisala je Krista na Fejsbuk stranici koju je posvetila svojoj ćerci.

Rajli je bila podvrgnuta operaciji, ali je zbog gubitka kiseonika samo deo organa spasen. 

"Rekli su da će srčane zaliske iskoristiti kako bi spasili dve druge bebe, a pluća će iskoristiti za istraživanje o anencefaliji", dodaje Krista koja, iako trpi neizmernu bol, kaže da je ipak srećna jer neka druga majka negde drži u rukama delić njene Rajli.

Final update: Miss Rylei decided that it was her time to go be a hero. She took her final breath at 5:52pm, just 48...

Posted by Rylei Arcadia: An Unexpected Journey on Monday, December 31, 2018