U septembru prethodne godine, popularna američka pevačica Džesika Simpson, sa svojim fanovima podelila je najlepše vesti - da očekuje treće dete.

Samo nekoliko meseci kasnije, sa svima koji je prate, podelila je i jednu, ne tako lepu vest, doduše - jednu prirodnu stvar, ali svakako neugodnu, a to je oticanje.

"Ima li leka? Pomozite", napisala je  pevačica uz fotografiju svojih otečenih stopala i pozvala sve svoje prijatelje i fanove da sa njom podele svoja iskustva i da joj daju neki savet kako bi pomoga sebi.

Foto: Profimedia

Ubrzo su usledile i poruke podrške i raznih saveta.

"Draga, prošla sam kroz isto u prvoj trudnoći. Samo ih drži visoko i leži što više možeš. Jadna", komentar je jedne majke.

"Uh, sećam se. Bilo je tako bolno. Ništa mi nije pomoglo", kaže druga.

Zbog čega dolazi do oticanja u trudnoći?

Do oticanja u trudnoći može doći jer "telo proizvodi oko 50 posto više krvi i telesnih tečnosti kako bi se zadovoljile potrebe bebe u razvoju", pojašnjava Američka asocijacija za trudnoću.

Oticanje najčešće može da se primetiti u licu, rukama, nogama, člancima i stopalima i potpuno je normalno.

Popularna pevačica i glumica sa suprugom Erikom Džonsonom u braku je od 2014. godine, a već su roditelji šestogodišnje Mksvel i petogodišnjeg Ejsa.

"Zanima ih svaki detalj. Pitaju kako mama proizvodi mleko, kako će beba doći na svet i da li je moj pupak mikrofon za komunikaciju sa bebom", ispričala je Džesika jednom prilikom kada su je novinari pitali kako starija deca reaguju na njenu trudnoću.