Sigurno već danima razmišljate kako da iznenadite svoje mališane, supruga i sve vama drage ljude. Pažljivo birate poklone za najdraže, preračunavate se, krišom odlazite u kupovinu i tražite najskrovitija mesta u domu kako iznenađenje ne bi propalo. Naravno, tu je i detaljno planiranje novogodišnje večere, potraga za najboljim receptima i namirnicama, kao i dekoracijom. 

I dok vi razmišljate o drugima, mi mislimo i na vas i na vašu porodicu! 

U našem "domu" kriju se paketići za naše vredne mame. Potrebno je samo da ih pronađete i da ove godine dobijete jedan poklon više. Pripremili smo za vas dane darivanja.

Kako učestvovati u novogodišnjoj igri?

U tekstovima se kriju paketići, pronađite bar tri od pet i pošaljite nam naslove tekstova u kojima ste ih pronašli. Najbrže mame će dobiti lepe poklone naših sponzora.

Šta se krije u današnjim paketićima?

Edukativne knjige za najmlađe "Mali Zeka: Pomažem mami" i "Mali Zeka: Suprotnosti"

Mališani bi hteli sve da znaju, raduju se svemu što nauče, ali nije uvek lako naći kvalitetnu knjigu za decu najmlađeg uzrasta. Laguna se pobrinula da vam tu potragu olakša.

U knjizi "Mali Zeka: Pomažem mami" najmlađi će uz pomoć Malog Zeke naučiti kako da nameste krevet, postave sto, podele hranu i još mnogo toga što će im zaokupiti pažnju i dan učiniti zanimljivijim.

Otkrij suprotnosti sa Malim Zekom! Saznaj šta je suprotno od debelog, velikog, dugačkog… U tome će vam pomoći knjiga "Mali Zeka: Suprotnosti".

Bojanke sa nalepnicama i jednostavnim zadacima osmišljene su tako da deca uz pomoć Malog Zeke mogu lako rešiti sve zadatke, a dok boje i lepe vežbaju koncentraciju i motoriku.

Provedite lep dan sa Malim Zekom!

Priča o dečaku kome je omiljena reč "neću"

Prelepu slikovnicu za mališane "Princ Nećko" napisala je Svetlane Preradović! Osim zanimljive priče i divnih ilustracija Nemanje Ristića koje će oduševiti mališane knjiga sadrži i nekoliko zadataka na kraju. 

Kroz priču i igru zapažanja ova zabavna slikovnica će pomoći deci da iskažu svoja osećanja i podstaći roditelje da razgovaraju o njima sa svojim mališanima. 

Glavni junak je dečak iz ulaza 65 kome je omiljena reč: "Neću!"

To njegovo neću bilo je ponekad toliko glasno da se čulo bolje od sirena automobila, lajanja pasa i žamora u obližnjem kafiću.

Srećom, tu su mama, tata i sestra da otkriju šta to dečaku nije po volji. 

Knjiga za zdrav razvoj deteta – "Život u porodici" Jespera Jula 

Današnje porodice ne mogu samo da preuzmu vrednosti prethodnih generacija i da po tom obrascu vaspitavaju svoju decu. Stvari su se promenile. Odnos između muškarca i žene i podizanje dece u porodici treba pažljivije osmisliti i promeniti.

"Život u porodici" je neophodna knjiga za zdrav razvoj deteta i nudi nam odgovore kako da živimo srećan život u porodici. Jesper Jul je jasan i lako ga je razumeti kada govori o obrazovanju i sadašnjim vrednostima, pojmovima kao što su moć, odgovornost i briga.

Jesper Jul je porodični terapeut, predavač, autor i pedagog koji ima centre za podršku u 22 zemlje širom sveta, uključujući i našu zemlju, a njegovi naslovi objavljeni su u više od 30 zemalja. U poslednje dve decenije formulisao je nov prilaz vaspitavanju, razvoju i socijalizaciji dece. Zamisao mu je da inspiriše i podrži roditelje i profesionalce kako bi deca mogla da odrastu mentalno i socijalno zdrava, što čini pružajući efikasnu i primenljivu alternativu nasilnim i uvredljivim metodama vaspitanja kojima su deca često izložena.

"Peščani sat" Trejsi Ris

Dirljiva priča o novim počecima i izmirenju, o pronalaženju ljubavi čak i onda kad se čini da je prekasno, o isceliteljskim moćima čarobnog gradića kraj mora.

2014. Razborita Nora uvek je prihvatala svoje uspehe kao nešto prirodno, ali život odjednom počinje da joj se ruši. Izmučena anksioznošću i košmarima, shvata da je privlače dugačke plaže Tenbija, mestašceta u kom je bila samo jednom. Zajedno s jednom meštankom iznajmljuje predivnu vilu i polako počinje da se navikava na novi život. Ali Tenbi skriva tajnu i Nora će uskoro otkriti da ovaj gradić na obali mora ima moć da zaleči čak i najbolnije uspomene.

1950. Od svoje jedanaeste godine Kloi dolazi u Tenbi svakog leta. Boravi kod rodbine i provodi duge, idilične dane na plaži. Svaka godina joj je ista, sve dok ne upozna zanosnog starijeg momka koji će je u trenu oboriti s nogu. Ali u noći prvog ljubavnog sastanka Kloi će doći do saznanja čije će je posledice možda i zauvek progoniti.

Kako da ne preterate sa hranom u vreme praznika – "Slatke priče" Slađane Jelić

"Slatke priče", edukativna, ali i vrlo zabavna knjiga, otkrivaju psihološku i biološku suštinu gladi i uživanja u hrani, učeći nas kako da postignemo i sitost i zdravlje i zadovoljstvo. 

Naučna utemeljenost najvažnija je odlika ove knjige, a ono što je čini "slatkom" jeste duhovit način na koji su predstavljena savremena znanja iz psihologije i medicine. Pisane preciznim jezikom vrsnog psihologa, u uzbudljivom ritmu raspričanog pripovedača, "Slatke priče" će nas iznenaditi najnovijim otkrićima i neutaživoj gladi, prejedanju, uživanju u hrani, magiji slatkiša. 

Zašto dijete ne uspevaju, kako slatkiši izazivaju zavisnost, da li je šećer zlo našeg doba, šta su hormoni sreće, kako to da višak hrane znači i višak gladi? 

Odgovarajući na pitanja koja nas svakodnevno okupiraju, "Slatke priče" će iz više perspektiva sagledati fenomen hedonističke gladi i pomoći nam da razvijemo kulturu ishrane i time unapredimo naš odnos prema životu uopšte.

Sve knjige možete pronaći u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs i na sajtu Laguna.rs.

Gde se kriju današnji paketići?

Na prvoj strani kategorije Dete, potražite tekstove u kojima se nalaze paketići. Pošaljite nam na mejl: redakcija@yumama.com linkove ili naslove tih tekstova, kao i ime i prezime i kontakt telefon, a prve tri mame će dobiti po dve knjige - jednu za sebe i jednu za dete. Današnja igra traje do 21 čas.