Poznat vekovima unazad, maslac ili puterje potpuno prirodna hrana, koja sadrži esencijalne masne kiseline, minerale i vitamine i ne menja svojstva na visokim temperaturama. Predstavlja odličan izvor brze energije, a ono što ga dodatno izdvaja interesantno jeste da se ne taloži u masnim tkivima. Značajan je kao resurs vitamina koji se lako apsorbuju, a neophodni su za brojne funkcije u telu: od održavanja dobrog vida, do optimalnog funkcionisanja endokrinog sistema. Takođe, sadrži i sve vitamine koji su topivi u mastima poput vitamina A, D, E i K.
Margarin, sa druge strane, počeo je sa proizvodnjom početkom 19. veka kao jeftinija verzija maslaca. Njihova proizvodnja se ipak značajno razlikuje, maslac se tradicionalno smrzava, a margarin nastaje industrijskim procesom hidrogenizacije biljnih ulja. Neki margarini obogaćeni su vitaminima, ali važno je znati da se oni naknadno dodaju u procesu proizvodnje, što je uvek lošije rešenje od sastojaka koji se prirodno nalaze u namirnici.
Kako su nutricionisti upozorili na opasnost veštačkih aditiva koji se koriste radi poboljšanja ukusa, ali i produžetka roka upotrebe proizvoda, danas se promenila kolektivna svest o hrani i njihovim sastojcima i iz tog razloga se veći broj ljudi radije odlučuje na maslac zbog svog prirodnijeg sastava koji je ključan za ljudsko zdravlje.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna