Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preko 200 učesnika na međunarodnoj konferenciji 'Izazovi socijalne inkluzije' u Novom Sadu

U organizaciji Udruženja građana 'Vitezovi osmeha' juče je pred punim amfiteatrom Rektorata Univerziteta u Novom Sadu održana konferecija 'Izazovi socijalne inkluzije'.

  Izvor: Foto: Promo

Preko 200 učesnika, bogat sadržaj panel diskusija i nadasve stručni i verbalno vispreni panelisti uspeli su da odgovore na sva pitanja moderatora i auditorijuma. 

"Polazište u organizaciji ovakve konferencije bila je potreba da se svi mi, iz različitih aspekata, upoznamo sa progresom inkluzije koja postoji, te da razmotrimo i spoznamo realne benefite, ali i nedostatke procesa inkluzije koji osporavaju njegov napredak", ističe Nikolić Nebojša, moderator ove konferencije. 

Među panelistima našli su se brojni stručnjaci i potvrđeni eksperti u oblasti obrazovanja, vaspitanja i socijalne zaštite, ali i osobe sa invaliditetom koje su bile meritorne da diskutuju određena pitanja sasvim specifičnih pozicija i podstaknu učesnike na drugačije poglede na stvarnost.

Aktivno učešće u diskusiji uzeli su, između ostalih, Barič Matjaž, direktor škole iz Slovenije, Kavalec Ines predsednica Udruženja "Dajte nam šansu" iz Sarajeva, Miroslav Markićević direktor Sedme Beogradske gimnazije, Milovan Marković direktor Srednje zanatske škole iz Beograda, tumač za znakovni jezik Mirko Knežević, te Aleksandra Gaborović ispred Adria Media Group-e. 

Priliku da podele svoje stavove sa auditorijumom imali su i dr Dragan Lukić i Gordana Ković, prekaljeni stručnjaci u domenu socijalne zaštite, te potvrđeni stručnjaci iz oblasti defektologije Silvana Plavšić i Siniša Ranković. 


Aleksandra Gaborović, Adria Media Group; Foto: Promo

U okviru konferencije, čiju realizaciju je podržala Gradska uprava za dečiju i socijalnu zaštitu Grada Novog Sada, upriličena je i dodela priznanja 'Vitez tolerancije', koje se dodeljuje za nesebičan doprinos promociji tolerancije i socijalne inkluzije dece i mladih sa smetnjama u razvoju. 

"Konferencija je dala dobre smernice za dalji pravac progresa inkluzije u našoj zemlji, odnosno, viziju kako postupati u sadašnjosti da bi svest i senzibilisanost opšte populacije bila adekvatna u budućnosti", istakao je Nikolić Nebojša. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica