Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Knjige za roditelje: 'Fit mama i beba', Tamara Ratković

Autorka knjige 'Fit u trudnoći s pilatesom', Tamara Ratković napisala je novu knjigu 'Fit mama i beba' koja sadrži brojne ideje i predloge za to kako da mama i beba budu u dobroj formi.

  Izvor: Foto: Promo

Moderna shvatanja života – brz tempo, brza hrana, brzo dolaženje do informacija – zapravo su usporili kretanje. Sveli su ga, u stvari, na minimum. Kako će deca naučiti da žive zdravo ako im primer daju odrasli koji iz kola prelaze u fotelju, a iz fotelje u krevet i tako iz dana u dan?! Fizička aktivnost je kao pranje zuba – navika se stiče u najranijem detinjstvu. Zato budite aktivni i FIT, pružajte dobar primer deci i negujte zdrave navike. Ovim rečima svoju novu knjigu Fit mama i beba započinje Tamara Ratković, diplominarani profesor kineziologije, dugogodišnji edukator pilatesa i više aerobnih programa.

Nakon knjige "Fit u trudnoći s pilatesom", namenjene svim aktivnim budućim mamama, Tamara Ratković je napisala je novu knjigu "Fit mama i beba" koja je nedavno objavljena u izdanju Kreativnog centra. Ovo korisno izdanje sadrži brojne ideje i predloge za to kako da mama i beba budu u dobroj formi. Izgovori poput onih da nemate vremena za sebe više ne važe, jer sada možete vežbati uz bebu u kući ili u parku, kaže autorka. Pored vežbi za mamu, knjiga sadrži izbor laganih i jednostavnih vežbi za bebe, koje će povoljno uticati na razvoj snage, motorike i koordinacije pokreta kod deteta.

Zadatak knjige "Fit mama i beba" je da motiviše mame da budu aktivne i da vežbaju. Po mišljenju autorke za to ne treba mnogo vremena i novca, već je potrebna samo volja. Vežbanje nije uvek povezano s vraćanjem u formu i ženinom željom da bude lepa, već i s mišlju da je neophodno da bude dobar uzor svom detetu od najmlađih dana i da ga nauči da je kretanje, zdravstveno gledano, važan deo naših života i preduslov dobrog zdravlja.

"Radeći sa ženama dugi niz godina, uočila sam da nije retko da žene, koje su bile aktivne u trudnoći, posle porođaja počnu da zanemaruju sebe i svoje potrebe. Posledice se ne ogledaju samo u nezadovoljstvu telom, već su mnogo veće – opšta pasivnost, pa i depresija. Vežbanje je aktivnost koja pokreće. Vreme se bolje raspoređuje, sve obaveze lakše se ispunjavaju, a ono je korisno i za bebu i za okolinu", reči su autorke knjige Tamare Ratković.

Yumama vas nagrađuje!

Prve dve čitateljke koje na mejl: [email protected] ili u Inbox na Yumaminoj FB stranici, pošalje tačan odgovor na pitanje: Ko je autor knjige "Fit mama i beba"?, dobiće na poklon primerak knjige.

Pored odgovora, pošaljite i sledeće informacije: Vaše ime i prezime i kontakt telefon.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica