Rođendanko je najnoviji hit Dejvida Badijela.

Voterston nagradom nagrađena knjiga o Sergeju koji zaista, zaista, zaista, zaista, zaista, zaista voli svoje rođendane. Jedanaesti rođendan, kom se zaista, zaista, zaista, zaista, zaista radovao završen je, torta je bila maštovita, pokloni lepi, žurka zabavna, drugari na okupu. Ponoć se bliži, vreme je da se spava i slegnu utisci. Ali rođendan traje još nekoliko minuta i red je da se još malo rade rođendanske stvari: pojede dodatno parče torte, skače po krevetu, isprobava rođendanski poklon − dugo željeni teleskop. Gledajući kroz njega, u nebo, do zvezda, Sergej primećuje kako sa neba pada ogromna, bleštava zvezda padalica. Pre nego što je konačno nestala sa neba, zasijala je dodatnim sjajem, na trenutak. A u tom trenutku, Sergej je poželeo da mu je rođendan svakog dana. I bio je. I sutradan opet. I preksutra ponovo.

Isprva se činilo da je zabavno da mu mama donosi specijalan rođendanski doručak u krevet svakog dana; da svakog dana pravi spisak za nove i nove poklone; da su bake i deke, kao i prijatelji, na okupu svakog dana samo njemu u čast.

Vremenom postaje sve manje zabavno. Zato što želje presušuju. Zato što se prijatelji dosađuju. Zato što se bake i deke umaraju. Zato što se stomak uvećao od gomile pojedenih torti. Zato što vožnja skejtbordom više nije zabavna, ne kad Zara nije tu. I zato što se deda Sergej, po kome je Sergej dobio ime, izgubio.

Vreme je da Sergej nešto preduzme. Da vrati svoj život u svoje ruke, a svog dedu u okrilje porodice. Ili je prekasno? Pazi šta želiš, mogu želje i da ti se ostvare!

Yumama i ProPolis Books vas nagrađuju!

Prva čitateljka koja na mejl: redakcija@yumama.com ili u Inbox na Yumaminoj FB stranici pošalje tačan odgovor na pitanje: Ko je autor knjige "Rođendanko"?, dobiće na poklon primerak knjige.

Pored odgovora, pošaljite nam i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.