Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto će Megan Markl morati da vodi računa o ishrani za vreme trudnoće

Iako, trenutno najpoznatija trudnica, uživa u trudnoći, lekari upozoravaju na moguće rizike u narednom periodu, te savetuju oprez.

  Izvor: Foto: Profimedia

Sve oči su uprte u Princa Harija (35) i Megan Markl (37) od kada su objavili da će sledeće godine na proleće postati roditelji. Kako se navodi, Megan je u 12. nedelji trudnoće ali iako izgleda poprilično zdravo, pojedini zdravstveni savetnici smatraju da trudnoća nakon 35. godine nosi sa sobom određene rizike. 

Opasnost od komplikacija se odnosi i na majku i na dete, jedna od najčešćih je pobačaj, kao i povećan rizik za pojavu Daunovog sindroma

Povezane vesti

Rezultati zasnovani na preko 15 internacionalnih studija koje su se bavile začećem nakon 35. godine, govore o tome da su najčešće komplikacije koje prate trudnoće nakon 35. godne gestacijska hipertenzija i gestacijski dijabetes

Gestacijsku hipertenziju ne uzrokuje hrana koju trudnica konzumira u toku trudnoće ali, s obzirom na to da ovaj poremećaj prati visok krvi pritisak, Megan će morati da se odrekne hrane koja može da pogorša ovo stanje. 

Takođe, hipertenzija može da dovede do ozbiljnijeg oboljenja, odnosno preeklampsije koja je povezana sa mnogo ozbiljnijim posledicama po zdravlje žene. 

Povezane vesti

Američka asocijacija za dijebetes smatra da su starije trudnice u većem riziku da dobiju gestacijski dijabates, zbog čega one moraju da se podvrgnu testiranjima, a Megan neće biti izuzetak. 

Povezane vesti

Kao i svaka druga žena, Vojvotkinja od Saseksa će morati da dobije na težini kako bi se beba pravilno razvijala. 

Iako postoji rizik, bitno je istaći da veliki broj trudnoća nakon 35. godine prođe bez ikakvih komplikacija. U periodu od 2000. do 2012. godine, broj porođaja kod žena starijih od 35 godina porastao je za 40 odsto u pojedinim državama. Takođe, veliki broj američkih žena koje se porode u četrdesetim se udvostručio za vreme ovog perioda. 

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica