Dobro je poznato da članice kraljevske porodice, a posebno one koje su u kraljičinom najužem krugu (čak i one najmlađe), moraju da poštuju stroga pravila ponašanja i oblačenja. Takođe, mnoga od tih modnih pravila "pregazilo" je vreme, pa se dame koje moraju da ih poštuju, na sve načine trude da ih prilagode savremenim tokovima.

One to moraju da rade diskretno i umereno, pa im je time zadatak teži, ali su u njemu veoma uspešne, nekad toliko da dame širom sveta žele da nose slične modne kombinacije koje su videla na Kejt Midlton, Megan Markl ili Lejdi Kiti Spenser.

Poslednja u nizu kombinacija koja je sa vrlo malo efektnih detalja uspela da oduševi i najstrože modne kritičare je haljina koju je vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton, nosila sinoć na otvaranju novog odeljenja u Viktorija i Albert muzeju.

Naime, sir Pol Mekartni muzeju je poklonio nekoliko fotografija čiji je autor njegova supruga Linda, a među kojima su portreti Bitlsa i Džimija Hendriksa, kao i privatne fotografije porodice Mekartni sa odmora.

Ovu veliku svečanost značajnu za britansku umetnost i kulturu, vojvotkinja je ispoštovala i svojim pojavljivanjem, ali i savršenim modnim odabirom. 

Karirana haljina A kroja, dužine malo iznad članaka, strukirana pojasom boje vina, blago spuštenih ramena, asimetričnog izreza - elegantna, a veoma modernog kroja i dezena, oduševila je modne poznavaoce širom sveta, a mamama dala inspiraciju da uz neke sitne detalje mogu da izgledaju besprekorno i u jednostavnim odevnim kombinacijama.

Haljinu je upotpunila bordo salonkama i klač-torbicom u crnoj boji, koje su doprinele sveopštem kraljevskom izgledu, baš kao i blaga šminka i diskretan nakit.

Pogledajte u našoj galeriji kako je izgledala:

Kejt je još jednom pokazala kako veoma jednostavni odevni komadi, uz sasvim diskretne detalje, mogu da izgledaju savršeno.