Igor Stanković, osnivač festivala i direktor "MegaCom Filma", kompanije koja je producent festivala, istakao je da se program ovogodišnjeg KIDS FEST-a sastoji od najzanimljivijih ostvarenja kinematografije za decu iz celog sveta.

U okviru ovogodišnjeg festivala koji će biti održan širom naše zemlje, najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da pogledaju 16 filmova - 8 animiranih, 7 igranih, i 1 dokumentarni film.

"Ove godine, na Dečijem filmskom festivalu nas očekuje jedno fenomenalno putovanje, uz filmove za najmlađe ali i školarce koji će takođe moći da uživaju u Dečijem filmskom festivalu", istakla je PR menadžerka KIDS FEST-a Sofija Šakić.

Ambasadorka 14. KIDS FEST-a, glumica Mirka Vasiljević, je skrenula pažnju na filmove, ali i radionice koje će biti organizovane tokom festivala, a omogućavaju roditeljima da se provedu kvalitetno vreme sa svojom decom.

"Moja deca i ja se spremamo za KIDS FEST, a pored njih se i ja jako radujem filmovima koje ćemo gledati. Jedva čekamo film ‚‚Brzi Brzić’’, i ‚‚Aladina 2’’, koji je junak iz mog detinjstva", izjavila je Mirka Vasiljević.

Pored glavnog programa, najmlađe posetioce očekuju i raznovrsne radionice, koje će  biti organizovane u ‚‚Kombank Dvorani''. Kako je najavila organizatorka KIDS FEST-a, Ivana Živković, radionice će imati veliki značaj za posetioce, jer će im omogućiti da nešto novo nauče ali se i dobro zabave. Takođe je navela da će Unitas, humanitarna organizacija protiv trgovine ljudima zajedno sa Crvenim Krstom organizovati radionice i diskusije o ovoj važnoj temi.

Tematski dani ovogodišnjeg KIDS FEST-a će početi otvaranjem gde ćemo slušati dečiji hor Kolibri i gledati film ‚‚Brzi Brzić'', dok će 17. oktobra početi izložba Fraktal Art-a, umetnosti crtanja zatvorenih očiju. Za 20. oktobar smo spremili Skajlenders turnir, kao i radionice inspirisane ovom igricom, dok će 21. oktobra biti veliki Maskenbal, koji organizuje BrainOBrain, centar za razvoj intelektualnih veština", navela je PR festivala Sofija Šakić.

Igor Stanković izrazio je veliku zahvalnost Gradu Beogradu, Ministarstvu kulture i informisanja, i kompanijama Kraš i Bambi, koje podržavaju 14. KIDS FEST.

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FEST-u su, i ove godine, veoma pristupačne, i kreću se u rasponu od 150 do 355 dinara. Posetioci KIDS FEST-a će ulaznice moći da kupe na blagajnama.