Bavljenje sportom je jedan od ključnih elemenata psihofizičkog razvoja kod dece i značajno utiče na njihovo zdravlje, fizičku spremnost i samopouzdanje. Danas deca provode dosta vremena u sedećem položaju kako u školi, tako i u slobodno vreme koristeći kompjutere i mobilne telefone, pa je ovaj sajam sjajna prilika da se upoznaju sa različitim sportovima i izaberu onaj koji ih najviše privlači.

Više od 20 školica sporta će na sajmu predstaviti svoje programe, način rada i termine. Mališani će uz pomoć demonstracije treninga moći da se upoznaju sa velikim brojem sportova poput fudbala, košarke, odbojke, plivanja, borilačkih sportova, ritmičke gimnastike, kapuere, plesa, atletike, tenisa i mnogih drugih. 

Sajam je idealna prilika da na jednom mestu otkrujete sve što želite i treba da znate o razvoju dece, i to od ljudi koji se profesionalno i posvećeno bave sportom za decu. Školice i njihovi predstavnici su na raspolaganju svim roditeljima i deci za konsultacije pri donošenju odluke o izboru sporta. Učešće posetlilaca je besplatno.