U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu počela je sa radom prva magnetna rezonanca, vredna 100 miliona dinara, čiju nabavku je obezbedila Pokrajinska vlada. Reč je o najboljem dijagnostičkom aparatu u Srbiji, koji će omogućiti dijagnostiku dece i omladine do 18 godine i novorođenčadi, rečeno je na svečanosti.

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović rekao je da su nabavkom magnetne rezonance, prateće opreme i izgradnjom objekta za tu namenu prvi put stvoreni uslovi da se ceo postupak dijagnostike obavi na Insitutu, na jednom mestu.

On je dodao da se na Institutu godišnje obavi oko 130.000 pregleda, te da je za oko 2.000 pacijenata potrebno obaviti pregled i dijagnostiku magnetnom rezonancom.

"Plan nam je i da rekonstruišemo fasadu Dečije bolnice i da nastavimo sa nabavkom novih aparata u ovoj i svim drugim zdravstvenim ustanovama, jer je cilj Pokrajinske vlade revitalizacija i modernizacija kompletnog zdravstvenog sitema Vojvodine", kazao je Mirović.

Direktorka Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Jadranka Jovanović Privrodski rekla je da je veoma značajno i to što je posebno izgrađen objekat u kome će se obavljati dijagnostika magnetnom rezonancom, kao i da je taj objekat opremljen po svim standardima.

Generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Tjurdenjev rekao je da je za ovu kompaniju čast i zadovoljstvo što je deo ove humanitarne akcije.

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić rekao je da je ponosan što je ta kompanija bila deo ovako velikog i značajnog društveno odgovornog poduhvata, sa ciljem da deca i mladi na teritoriji Vojvodine dobiju kvalitetniju dijagnostiku i lečenje.

"Od svih akcija u kojima je učestvovala MK grupa, ova mi je najdraža, pre svega jer je za decu i za grad koji najviše volim", rekao je Kostić.