Taksista Stefan Jorgić iz Novog Sada rešio je da se priključi akciji sakupljanja novca za dečaka Dušana Todorovića rođenog 21.06.2014. godine u Beogradu, kome je 2016. godine dijagnostifikovan tumor – neoblasma.

Stefan će danas od 18 časova, kada mu počinje smena, da vozi klijente potpuno besplatno, a jedini uslov koji je postavio jeste da po ulasku u njegov taksi pošalju poruku na broj 5757 i na taj način podrže dečiji život, u ovom slučaju Dušanov život, kome je potreban novac za skupoceno lečenje. 

Ovaj novosadski taksista na ovakav gest odlučio se podstaknut svojom životnom pričom. 

Od mog rođaka iz Doboja sin je bolovao od leukemije od prve godine, na žalost preminuo je sa svojih 5 godina, to je bilo nedavno. Od tada se priključujem svakoj ovakvoj akciji, jer znam kakva je to muka i kakvi su to problemi - rekao je Stefan Jorgić za "Espreso".

Stefan Jorgić kaže i kako se veliki broj njegovih kolega odazvalo pozivu koji je jutros uputio putem medija. 

"Počinjem danas da radim oko 18 časova, pa ćemo videti da li će biti uspešna akcija, ali veliki broj kolega se već odazvalo na moj poziv, tako da ne sumnjam u lep ishod", kaže Stefan Jorgić za Espreso.

"Mislim da današnji pazar meni neće mnogo značiti što ga neću dobiti, a sa druge strane nekom drugom će mnogo da znači", iskren je taksista.

Ovim rečima novosadski taksista pozvao je svoje kolege da mu se pridruže:

"Voleo bih ovo da se razglasi, jer ima među vašim pratiocima i dosta taksista… Kao što sam i ja. Danas svaku vožnju koju budem imao, biće namenjena za Dukijevo lečenje, umesto što neko meni plati vožnju da bih ja danas imao da jedem, neka pošalje poruku na 5757. Meni jedan takav dan ništa neće značiti, a njemu će i previše", rekao je Jorgić za "Novi Sad uživo".