Tivat World – muzički festival prvi put je održan u septembru 2017. godine. Festival je za tri dana posetilo preko 4,000 turista, a s obzirom da je festival odjeknuo regionom i svetom, ove godine očekuje se duplo više gostiju.

Kulturno-edukativni i zabavni karakter Tivat World festivala predstavlja osnovu ove manifestacije i stvara lepezu kulturoloških različitosti koje ostavljaju dovoljno prostora da publika uvidi sve benefite tih različitosti. Muzički koncept ovog festivala su etno elementi u savremenoj izvedbi, a muzičari su iz Crne Gore, regiona i sveta.

S obzirom da je Tivat World jedini festival ovog tipa u Crnoj Gori, svojom autentičnošću i dijapazonom kulturno-zabavne ponude privlači veliki broj inostranih i domaćih turista.

Ove godine festival će se održati 14, 15. i 16. septembra, u Tivtu na gradskoj rivi Pine, na Trgu od Kulture.

Ugostićemo tri benda iz Crne Gore (Rambo Amadeus, Džanum i Balkan Mediteran Orijent, okosnica benda su gitarski duo Nikčević i Bulatović) četiri benda iz regiona (Damir Imamović – BiH, Kal – Srbija, Baklava – Makedonija i Drum'N'Zez - Srbija), kao i tri benda sa tri kontinenta (Light in Babylon - Turska, Tibble Transsibiriska – Švedska i Los Milonguitas – Argentina sa gošćom našim najboljim jazz ženskim vokalom Sanjom Raičković). Festival će otvoriti Rambo Amadeus sa svojim bendom.

Osim muzičkog užitka ove godine uvodimo nove sadržaje. Pubika će ove godine uživati u prezentaciji nematerijalne kulturne baštine Boke Kotorske sva tri dana trajanja festivala. Na Trgu od Kulture i u galeriji Javne ustanove Muzej i Galerija Tivat. Goste ćemo upoznati sa istorijatom klapa, limenenom glazbom kao i gastro specijalitetima Crne Gore. Ove godine Tivat World-u se pridružila NVO FUUT koja će 15. septembra napraviti ambrum za Festival Uličnih Umjetnosti Tivat 2019. pa ćemo tog dana biti u prilici da vidimo akrobate, robote na štulama i razne interesantne ulične performere.

Dugoročna vizija festivala je stvaranje novih kulturoloških i edukativnih sadržaja kroz kreativne sadržaje koji doprinose boljem shvatanju i prihvatanju različitosti, a sve sa ciljem produženja sezone putem autentičnih sadržaja. Krilatica Tivat World festivala - Fell it Taste ukratko objašnjava šta sve možete da doživite u toku trajanja festivala u najsunčanijem gradu Boke Kotorske.

Festival su podržali Turistička Organizacija Tivat, Javna ustanova Muzej i galerija Tivat, Porto Montenegro, Luštica Bay i Opština Tivat.