Iako je rođena sa Daunovim sindromom, preslatka Grejs Izabela Varton i njena porodica nisu dopustili da je to definiše. Pozirala je za komapaniju Behind scars i Diznijevu kompaniju i sada ima više od 1000 pratilaca na Instagramu. 

"Grejs obožava da pozira ispred kamere. Ona je uvek svima bila harizmatična i uvek je volela da šeta pistom. Pažnja joj mnogo prija", rekla je njena majka Šeril.

Kada je Šeril saznala da njena beba ima Daunov sindorm, bila je neutešna ali aburtus za nju nikako nije bio opcija.

"U početku sam naravno bila porpilično tužna. Daunov sindrom sa sobom nosi toliko negativnih stvari. Plakala sam satima. Ali, sledećeg jutra sam se probudila i sa suprugom Džonom odlučila da zadržim bebu bez obzira na sve. Od tog trenutka počela sam da obožavam sve u vezi sa njom. To je neverovatno", kaže Šeril. 

Šeril nikada nije mogla da zamisli da će šest godina kasnije njena Grejs imati toliko samopouzdanja. Odmah je prepoznala njenu potrebu za pažnjom i ljubav prema poziranju. 

"Na Fejsbuku samo videli da se traže modeli sa ivaliditetom i rekli smo - pa što da ne. Nedelju dana kasnije Grejs je pozvana na prvo fotografisanje. Dizni je pokazao interesovanje za nju kao i BBC. Stalno je bila zauzeta", priča Šeril. 

Grejs sada radi za agenciju Zebedee Management koja slavi različitost i koja menja živote osobama sa ivaliditetom. 

Osnivačica ove agencije Laura Džonson kaže: "Želeli smo da promenimo to što u svetu mode, televizije i filma nema dovoljno prilika za osobe sa invaliditetom. U početku je bilo teško ali sada već imamo oko 300 modela koji rade sa nama. Znali smo da će Grejs biti odlična u ovome. Uvek je nasmejana i veličanstvena".

I Grejsina učiteljica Šarlot Vilijams takođe je prepoznala njen talenat i za učenje i modeling. 

"Veoma sam srećna što je Grejs u mom razredu. Svakodnevno me oduševljava. Puna je energije. Najpopularnija je u razredu i svi žele sa njom da se druže", kaže Šarlot.

"Najveći problem za Grejs je govor, kao i za većinu osoba sa Daunovim sindromom. Nekada imamo problem da raumemo šta želi da nam kaže ali brzo se dogovorimo i nadamo se da će se njen govor poboljšati". 

Šeril, Džon i Grejs se trude da pokažu ostalim roditeljima koji imaju decu sa invaliditetom, da ništa nije nemoguće.

"Potrebno je da ljudi shvate da je Grejs samo devojčica koja ima Daunov sindrom. Ona će uvek biti naša ćerka. Nadamo se da se društvo menja na bolje. Ona je naš mali borac i suprodstavlja se svima koji misle da ona nešto ne može".