Ako imate običaj da sve što pripremate i kuvate prethodno perete, misleći da ćete da se oslobodite bakterija – razmislite još jednom. Ove namirnice pre korišćenja ne bi trebalo da dolaze u kontakt sa vodom.
Piletina
Obično pre kuvanja perete pileće meso? To je, prema pisanju portala “Readers Digest”, loša navika. Ne samo da ne spirate bakterije, već možete da izazovete dodatnu kontaminaciju mesa.
- Pranje živog pilećeg mesa u sudoperi može da utiče na to da samo raširite potencijalne bakterije po čistim kuhinjskim elementima - kaže Erik Sejden, direktor servisa za hranu u jednoj bolnici u Njujorku.
Jedini ispravan način je da dobro skuvate i termički obradite meso.
Crveno meso
- Dodatna vlaga na bilo kom komadu crvenog mesa može da promeni ukus.
Nasatavak teksta možete da pročitate OVDE.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna