Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đaci Devete beogradske gimnazije: 'Ne želimo da se naša škola pominje u negativnom kontekstu'

Đački parlament škole čiji su učenici morali da se vrate iz španskog letovališta Ljoret de Mar jer nisu imali uplaćen smeštaj, poslao je otvoreno pismo javnosti.

  Izvor: Foto: Vladimir Šporčić

Učenici Devete beogradske gimnazije "Mihailo Petrović Alas" navode da smatraju da je glas đaka podjednako bitan, pa su zato i rešili da se obrate javnosti.

"Naglašavamo činjenicu da je odlazak đaka i profesorke istorije Snežane Martić u Španiju njen individualni dogovor sa određenom turističkom agencijom i grupom đaka i roditelja, što nema nikakve veze sa Devetom gimnazijom kao institucijom, ni ostalim zaposlenima i đacima ove škole. Naši roditelji su na svakom roditeljskom sastanku na početku svake školske godine, od razrednog starešine obavešteni da su jedina putovanja organizovana od strane škole ekskurzije i studijska putovanja i niko ni u jednom trenutku nije doveden u zabludu povodom toga", naveli su predstavnici đačkog parlamenta.

Oni tvrde da sve što se tiče nesrećne ekskurzije, da je to u direktnoj vezi sa funkcionisanjem turističke agencije i nema nikakve veze sa školom.

"Novoizabrani direktor naše škole Dušan Dimitrijević, osim što je izvanredan profesor matematike, on je dobar čovek koji đake uči i životnim vrednostima, što je nekad važnije od znanja koje se stiče u školi. Na Zakintos je otišao na zahtev roditelja, kao dodatna pratnja za decu koja su putovala preko jedne beogradske agencije, što takođe nema veze sa Devetom gimnazijom kao školom", kažu oni i dodaju:

"Mi kao đaci ove gimnazije, u kojoj profesori vrednuju naš glas, i ne bismo želeli da se naša škola spominje u negativnom kontekstu, jer nema nikakve veze sa ovim putovanjima, a naročito zato što đaci iz naše škole godinama postižu uspehe na državnim i međunarodnim takmičenjima, završavaju željene fakultete i izrastaju u dobre i uspešne ljude".

Povezane vesti

Podsetimo, stotinak đaka, uglavnom iz Devete beogradske gimnazije, vratilo se sredinom jula iz Španije u Beograd, nakon što im ulazak u hotel nije dozvoljen. Putovanje je organizovala profesorka istorije Snežana Martić, a deci je, tek kada su stigli na odredište, saopšteno da smeštaj nije uplaćen. Takođe, u isto vreme novi direktor škole Dušan Dimitrijević se nalazio na Zakintosu gde je vodio drugu grupu đaka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica