Igračica, glumica i sada samohrana majka, Džena Devan, za magazin "Women's Health" govorila je o životu i majčinstvu.

"Nikada mi nije bilo jasno zašto žena od momenta kada postane majka svoju sekusalnost treba da ostavi po strani. Kada žena postane majka veoma lako se desi da izgubi deo sebe, i po prvi put mora da nauči kako da bude kompletno i potpuno nesebična. Kako deca rastu i postaju samostalnija, a žena postaje sve sigurnija u pogledu vaspitanja, bitno je da u sebi ponovo pronađe izgubljeno samopouzdanje.

A post shared by Jenna Dewan (@jennadewan) on Jul 26, 2018 at 6:27am PDT

Mislim da ne postoji ništa seksipilnije od majčinstva. Podario si nekome život, to je najbitnije. I žena ne menja sebe samo zato što je postala majka", navodi poznata glumica, majka petogodišnje devojčice Everli.

Prošle godine, Džena je kritikovana zato što je na Instagram profilu postavila seksi fotografije. Izgleda da većina ljudi na Internetu smatra da ako je žena seksipilna onda je loša majka. Mnoge žene su je takođe napale upravo zbog toga što je ovakva netrpeljivost prema seksualnošću jedne majke prisutnija nego što se misli.

A post shared by Jenna Dewan (@jennadewan) on Jul 26, 2018 at 6:13pm PDT

A kako njen život kao samohrane majke izgleda posle raskida sa Tejtumom sa kojim je provela devet godina, Džena kaže:

"To je bila velika transformacija za mene kao ženu, transformacija mojih potreba i želja. Želim ono što je najbolje za mene i ćerku, i kao samohrana majka morate biti zadovoljne time što imate. Za mene je ovo bio veliki životni izazov".

A post shared by Jenna Dewan (@jennadewan) on May 13, 2018 at 11:36am PDT

Poznata glumica je takođe naglasila koliko joj znači to što je uzor svojoj ćerki i da se nada da će ona isto tako umeti da ceni sopstvenu seksulanost jednog dana.

"Želim da me moja ćerka vidi i kaže: 'Vau, moja majka je potpuno ostvarena, senzualna žena'."

A post shared by Jenna Dewan (@jennadewan) on Jul 18, 2018 at 10:29am PDT

Potrebno je boriti se protiv ovakvog mišljenja - da žene treba da odbace svoju seksualnost od momenta kada postanu majke. Da li možete da zamislite komentare na sliku Čening Tejtuma na kojoj je bez majice u stilu "obuci majicu, budi dobar tata", pa verovatno da ne možete.

"Žene su mnogo moćnije kada su tu da podrže jedna drugu pre nego što su tu da kritikuju", zaključuje Džena.