Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dete će da odgajaju u Srbiji: U dom Karađorđevića stiže beba (FOTO)

Princeza Ljubica je u četvrtom mesecu trudnoće i ima jednu posebnu želju za porođaj.

  Izvor: Foto: Damir Dervišagić

Princ Mihailo, sin princa Tomislava i princeze Linde, i Ljubica Karađorđević čekaju bebu. Mlada princeza je u četvrtom mesecu trudnoće, a njih dvoje za kako je izgledao trenutak kada su saznali da će postati roditelji i o detaljima porođaja.

"Prva reakcija je, naravno, bila oduševljenje, mada je bilo potrebno da prođe nekoliko nedelja da bismo se navikli na činjenicu da ćemo uskoro dobiti još jednog člana porodice. Sa pravom pripremom za roditeljstvo počinjete tek onog trenutka kada po prvi put čujete otkucaje srce svoje bebe. Tada i život dobija neku drugu dimenziju, sve što radite sa sobom nosi novu dozu ozbiljnosti i odgovornosti", kaže Mihailo Karađorđević.

Mladi prinčevski par je uplovio u bračnu luku pre dve godine u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu i to je bilo prvo venčanje potomaka kralja Aleksandra nakon skoro sto godina.

Njih dvoje su potom odlučili da ostanu u Srbiji, gde planiraju da podižu dete.

"Kada smo se venčali, postali smo još odlučniji u nameri da svoju porodicu stvaramo u Topoli, mestu koje je moj otac Tomislav toliko voleo i u kojem je proveo poslednje godine svog života, mestu u kojem sam ja proveo najlepše trenutke detinjstva. Prošle godine smo uspeli da ostvarimo svoju želju i od tada živimo u Topoli. Presrećni smo što ćemo naše dete odgajati u srcu Šumadije, gde su i moji koreni", objašnjava princ.

Kraljevski par priznaje da se dugo dogovarao kako da porodici saopšti novosti.

"Dvoumili smo se da li je bolje da ih malo pripremimo ili da bude potpuno iznenađenje. Na kraju smo vesti sa njima podelili spontano, za večerom - reakcija je bila najpre šok, a zatim suze radosnice, puno smeha i čestitanja. Podrška porodice nam puno znači. Nažalost, Mihailov otac princ Tomislav nije više s nama, ali u Topoli, gde sada živimo, još više osećamo njegovo prisustvo u našim životima", iskrena je princeza Ljubica.

Povezane vesti

Njih dvoje još ne znaju pol deteta.

I princ Mihailo i princeza Ljubica su izuzetno ambiciozni mladi ljudi. Princ Mihailo je u međuvremenu završio master studije na Univerzitetu u Voriku u Engleskoj na temu međunarodnog poslovanja i trgovine. Mlada i lepa Ljubica je završila Farmaceutski fakultet i danas se bavi marketingom i stručnim pisanjem za farmaceutsku i kozmetičku industriju. Njih dvoje ističu da će uspeti da usklade poslovne obaveze sa odgajanjem deteta.

"Naše aktivnosti smo uskladili tako da oboje imamo fleksibilno radno vreme. Ljubica puno putuje zbog klijenata s kojima sarađuje u inostranstvu, a ja često imam sastanke, pa će biti potrebno mnogo organizacije da uskladimo sve poslovne obaveze sa roditeljstvom koje nam predstoji. Želimo da budemo posvećeni roditelji i trudićemo se svim silama da to postignemo, ali uz dobru organizaciju i podršku porodice i prijatelja ne sumnjam da će nam to poći za rukom", Mihailo Karađorđević, a ekskluzivne fotografije pogledajte u galeriji.

Iako su poslom vezani za inostranstvo, te su često na putovanjima, kao što planiraju život u Srbiji tako planiraju i da se prinova rodi u našoj zemlji.

"Svakako ću se poroditi u Srbiji. Naše medicinsko osoblje je izuzetno stručno i sposobno, imamo lekare, medicinske sestre i tehničare kojima možemo da se ponosimo. Nigde se ne bih osećala sigurnije nego u svojoj zemlji",  kaže Ljubica.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica