Kao i za svaki rođendan do sada, Kensingtonska palata je objavila novi portret princa Džordža kako bi proslavila njegov peti rođendan.

Na zvaničnim događajima, kojih poslednjih meseci bilo mnogo, preslatki princ Džordž uglavnom je neraspoložen i ozbiljnog izraza lica. Da nije neko namrgođeno dete, nego mu samo ne prijaju gužva medijska pažnja, dokaz je i ovaj portret na kom se smeje 'od uva do uva'.

Fotografija je snimljena na nedavnom krštenju njegovog mlađeg brata princa Luisa, a iako je za njih često zadužena vojvotkinja Ketrin, ovog puta portret je snimio kraljevski fotograf Met Porteus, koji je fotografijama propratio i krštenje.

Povodom petog rođendana budućem su kralju napravili i poseban dar. The Royal Mint, kraljevska kovnica novca, odlučila je da izda limitiranu kovanicu od 5 funti u čast 5. rođendana princa Džordža. Osim godine u kojoj je kovana (2018) na srebrnoj kovanici nalazi se i slika svetog Đorđa, po kojem je mali princ i dobio ime.

Princ Džordž trenutno uživa u svom rođendanskom danu na karipskom ostrvu Mistik gde je petočlana porodica odlučila malo da se odmori.

U našoj galeriji pogledajte neodoljivu rođendansku fotografiju malog princa:

Princ Džordž od Kembridža juče je proslavio peti rođendan, a tim povodom na zvaničnim profilima Kensingtonske palate, na društvenim mrežama objavljen je njegov neodoljivi rođendanski protret.