U Rojal kapeli u palati Svetog Džejmsa u Londonu, tokom četrdesetominutne private verske ceremonije, kršten je tromesečni princ Luis, najmlađe, treće dete vojvode i vojvotkinje od Kembridža, Vilijama i Kejt. U istoj kapeli kršten je i njihov prvi sin, princ Džordž, dok je princeza Šarlot krštena u crkvi Svete Marije Magdalene u Sandringamu.

Maleni princ tokom ceremonije nosio je ručno rađenu bež haljinu od čipke i satena, repliku haljinice kakvu je na krštenju nosila najstarija ćerka kraljice Viktorije, krajem devetnaestog veka. U istoj tradicionalnoj odeći kršteni su i njegovi stariji brat i sestra, koji su takođe prisustvovali ceremoniji.

Interesantno je da se ova petočlana porodica danas prvi put pojavila u javnosti u 'punom' broju.

A post shared by Nawa3em (@nawa3emcom) on Jul 9, 2018 at 8:47am PDT

Krštenju su prisustvovali i Luisovi stric i strina, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, Hari i Megan koji su na poklon, prvu ediciju priča za decu 'Vinu Pu' iz 1926. godine,  potrošili neverovatnih 8000 funti. 

Ceremoniju su uveličali i Luisova trudna tetka Pipa Midlton sa suprugom, i Džejms Midlton, Kejtin mlađi brat. 

Nakon rituala krštenja u kapeli, svi gosti uputili su se na posluženju u Klarens Haus gde će se tradicionalno služiti torta čiji je jedan od spratova i deo sa svadbene torte Vilijama i Kejt.

Zbog brojnih obaveza, krštenju petog u redu naslednika britanske krune, nije prisustvovala kraljica Elizabeta II koja će ovog petka u Kensingtonskoj palati primiti Donalda Trampa.

Još fotografija sa ovog svečanog kraljevskog događaja možete da pogledate u našoj galeriji...

Danas je u Londonu kršten najmlađi sin vojvode i vojvotkinje od Kembridža, tromesečni princ Luis, a ovo su prvi objavljeni trenuci kraljevske ceremonije.