Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pooštravaju se kriterijumi za otvaranje privatnih vrtića

Grad Beograd nema direktnu odgovornost za rad privatnih vrtića, ali je sa Ministarstvom prosvete dogovoreno da se u narednom periodu pooštre kriterijumi za takve vrtiće, jer nažalost postoje oni koji ne ispunjavaju sve kriterijume ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Komentarišući trovanje dece u jednom privatnom vrtiću na Zvezdari, Vesić je rekao da grad nema direktnu odgovornost za rad privatnih vrtića na onaj način na koji ima za rad državnih, ali da to ne znači da ne pokušava da nađe rešenje za takve slučajeve.

"Grad Beograd subvencioniše boravak dece u vrtićima, a na roditeljima je da li će dete upisati u privatni ili državni vrtić", rekao je Vesić.

On je poručio da će, u svakom slučaju, grad pooštriti kriterijume, jer je bezbednost dece na prvom mestu.

Povezane vesti

U tom smislu, rekao je da će biti preduzet niz mera kako bi se privatni vrtići koji žele da se bave tim poslom afirmisali.

"Imamo pravo da tražimo od privatnih vrtića da uredno izveštavaju o broju dece, da imaju uređenu protokolarnu zaštitu, kao i da zaštita kada je hrana u pitanju bude na najvišem nivou", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da se državni vrtići snabdevaju iz centralne kuhinje, koju kontroliše sanitarna inspekcija, i da su preduzete sve mere jer se radi o spremanju hrane za decu.

"Mi se trudimo i snosimo potpunu odgovornost za ono što se dešava u gradu, a i svi oni koji rade sa decom moraće da snose odgovornost. Grad će pooštriti kriterijume i voditi računa koji privatni vrtići mogu da dobiju dozvolu prime decu", rekao je Vesić.

"Gradićemo državne vrtiće, ali ćemo subvencionisati decu koja idu u privatne vrtiće koji ispunjavaju uslove, jer nemamo ništa protiv otvaranja privatnih vrtića", rekao je Vesić.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica