Zato što je odeća u koju se oblače bebe u niškom porodilištu, kako kažu, pohabana, pocepana i dotrajala, Udruženje "Porodična filharmonija" je pokrenulo akciju prikupljanja benkica, švedskih i tetra pelena koja će trajati do 18. juna.

U ovom niškom udruženju kažu da je inicijativa potekla od mama koje su članice Fejsbuk grupe "Ćaskalište za mame iz Niša", jer su mnoge od njih istakle da bebe koje su se tek rodile moraju da oblače u pocepane benkice.

Iako postoji još stvari koje treba poboljšati, mame su rešile da se same organizuju i počnu od osnovnih stvari koje su prve i neophodne - kažu u Udruženju "Porodična filharmonija".

Napominju da se može donirati samo odeća bez fleka i oštećenja.

"Mogu biti i polovne i nove stvari, ne nužno samo bele boje, ali je važno da mogu biti oprane na 90 stepeni, odnosno da se "iskuvaju", kako bi bile higijenski ispravne", kažu u Udruženju.

Za sada se stvari prikupljaju na tri lokacije, a iz Udruženja pozivaju pravna lica i preduzetnike da se uključe u akciju i postanu zvanični partneri u prikupljanju ovih neophodnih stvari za novorođenčad. Trenutni punktovi za prikupljanje nalaze se na sledećim lokacijama - turistička agencija Galileo Tours (ul. Nikole Pašića 35), kafe rođendaonica Vitez Templar (ul. Studenička BB) i NiIzlog (ul. Vojvode Mišića 46).

Zainteresovani se mogu javiti putem inboksa na zvaničnoj Fejsbuk stranici Udruženja "Porodična filharmonija" ili mejlom na office@porodicnafilharmonija.org.