Osim što se pokazao na terenu, njegovo najveće bogatsvo je uspešna porodica koju ima. Supuga Mina mu daje vetar u leđa, a blizanci Leon i Luna su njegov centar sveta.

Ovaj popularni teniser koji danas slavi 42. rođendan, pokušava da stalno bude uz svoje najmilije. Porodica je nešto bez čega ne može da zamisli život, a nikada neće zaboraviti trenutak kada je ugledao svoje blizance.

— Nenad Zimonjić (@nenadzim) 06. јун 2017.

Bračni par Zimonjić je pre devet godina dobio blizance Leona i Lunu. Mina se porodila u Americi i ispričala je da je imala veliku bojazan da će ostati bez svoje dece.

"Svaka mama pred porođaj počinje da strepi i pita se šta će biti sa bebama. Obično smatramo da se sve to dešava samo u našoj zemlji, ali dešava se svuda. Znam za takve situacije u Americi, na Floridi", rekla je ranije supruga tenisera koja je iz tih razloga zamolila Nenada da prisustvuje porođaju, što je on prihvatio bez pogovora.

"Nikad ne bih pomislila da će on biti na porođaju. Ali zato što sam nosila blizance pozvala njega i mamu da budu u sali. Rekla sam im: "Nenade, molim te, ti idi za jednim detetom, a ti, mama, idi za drugim. Ja vas molim da ne pitate za mene, da se ne osvrćete". I tako sve dok deci ne stave identifikacione narukvice i uzmu otisak stopala, što je u Americi praksa", ispričala nam je svoje razloge Mina.

Nenad je na porođaju pratio Leona, a Minina mama Lunu sve dok lekari nisu bebama stavili identifikacione narukvice.

"Sve ovo što je Mina ispričala je tačno. Njihovo rođenje je bilo najvažniji trenutak u našim životima. Pri porođaju sam pratio Leona, a kasnije i Lunu. Prisustvovanje tome je predivan osećaj i preporučio bih ga svima koji imaju priliku", rekao je Nenad Zimonjić.

Prema rečima Zimonjića njihova deca su povukla gene na roditelje:

"Leon je zaljubljen u tenis, ali trenutno ne razmišljamo o tome da postane teniser. Lepo je što može da da iz najboljeg ugla posmatra taj svet. Ne mislim da je sad trenutak da trenira satima", objašnjava nam Nenad, a Mina o Luni kaže da je mamino dete.

Inače, Mina kaže da svaki slobodan trenutak provodi sa Nenadom odgajajući blizance.

"Odgajati blizance mnogo je teže nego imati dvoje dece različitih godina, ali to je duga priča. Od prvog dana sve funkcioniše prirodno i spontano. Nisam se plašila, mada bi mi bilo teško da Nenad i moja majka Radmila nisu bili uz mene. Ne bih se menjala ni sa kim na kugli zemaljskoj. Ja sam najsrećnija žena na svetu", rekla je ranije Mina.