Ova jednokratna pomoć za 73 bebe rođene u periodu od decembra prošle do maja ove godine, je doprinos lokalne samouprave podsticanju rađanja, jer i opština Pećinci, kao i cela Srbija, ima problem sa belom kugom. U želji da se popravi populaciona slika opštine, danas je u Kulturnom centru, u sklopu "Dana opštine Pećinci", upriličen ovaj događaj.

Posebnu radost ova jednokratna pomoć pričinjava roditeljima kojima, naročito kada je prvo dete u pitanju, svaka pomoć dobro dođe, jer kako kažu, potrebno je sve opremiti za dolazak novog člana porodice.

S obzirom na to da opština Pećinci ima već usvojenu strategiju populacione politike, onda je razumljivo zašto lokalna samouprava stavlja akcenat na povećanje nataliteta, i zbog čega se trude da pruže olakšice, ne samo novorođenoj deci, već i onoj starijoj, kroz razne pogodnosti prilikom školovanja i samog odrastanja.

Jedna od najmanjih opština u Sremu po broju stanovnika, zahvaljujući ekonomskom napretku, dospela je među najpoželjnije opštine Srbije za otpočinjanje posla, pa je tako i briga o stanovništu stalno prisutna, naročito za tek novorođene i njihove porodice u nastojanju da i po broju rođene dece ova opština postane prepoznatljiva.

Važnost ovog događaja, ogleda se pre svega u zalaganju čelnika opštine Pećinci da svojim građanima pomognu i daju podsticaj za proširenje porodice. Jer, kako ističu, upravo tek rođena deca treba da zamene starije naraštaje, pa je zato važno da im se obezbedi lepa i sigurna budućnost.