Nacionalna fondacija za umetničku igru poziva decu uzrasta od četiri do devet godina da u maju besplatno pohađaju časove baleta, primenjene gimnastike i kreativne igre. Ovaj kurs predstavlja pripremu za audicije za Baletsku školu Nacionalne fondacije za umetničku igru, koje će se održati u periodu od 7. do 10. juna 2018. godine, pred internacionalnom komisijom Baletske akademije iz Rima i Baletske akademije iz Pekinga. Časove mogu pratiti deca bez prethodnog iskustva, ali i oni koji su već pohađali različite baletske programe. 

Besplatan kurs tokom koga će se deca pripremiti za audicije ili zainteresovati da nastave da se rekreativno bave baletom i savremenom igrom, počinje već u subotu 5. maja u 10h, a časovi će se nadalje održavati svakog utorka i četvrtka od 19 – 20h, u prostorijama Nacionalne fondacije za umetničku igru, Kolarčeva 3 / II, Beograd. Časove će voditi profesionalni baletski igrači, a program će nadgledati pedagozi Ivanka Lukateli i Marija Janković. Tokom kursa, deca će imati i besplatan ortopedski pregled. Audicije nadalje predviđaju mogućnost stipendiranja izvanrednih talenata.

Za prijave i dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na e-mail: director@nationalfoundation4dance.com, kao i na telefone: 0603500505 ili 0643391845

Nacionalna fondacija za umetničku igru

Nacionalna fondacija za umetničku igru je osnovana 2010. godine u Beogradu rešenjem Ministarstva kulture Republike Srbije, sa ciljem unapređenja procesa edukacije i produkcije u oblasti umetničke igre u Srbiji.  U saradnji sa prestižnim baletskim školama i institucijama iz sveta, u Beogradu je septembra 2011. godine počela sa radom Baletska škola, koja je 2013. godine prepoznata od strane Ministarstva prosvete Republike Italije, a 2018. godine dobila akreditaciju Ministarstva prosvete Republike Srbije. Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru je prva akreditovana internacionalna osmogodišnja baletska škola u Srbiji, koja će u potpunosti pratiti italijanski plan i program baletske nastave, po nacrtu Baletske akademije iz Rima.