Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pančevo - centar dečjeg sveta: Počinje Bijenale umetničkog dečijeg izraza 'Lepo se igraj'

Tema ovogodišnjeg BUDI-ja inspirisana je jednom od omiljenih dečijih igračaka - Lego kockicama.

  Izvor: Foto: Promo

Pančevo će i ove godine biti centar dečjeg sveta, i to od 11. maja do 11. juna kada se održava Međunarodna manifestacija "Bijenale umetničkog dečjeg izraza". Tema 7. BUDI-ja je "Lepo se igraj!" i inspirisana je najčuvenijom igračkom koja potiče iz Danske – Lego kockama. 

Tokom mesec dana BUDI će predstaviti preko 50 programa za decu (izložbe, koncerte, predstave, radionice, performanse, promocije knjiga, filmove, tribine, predavanja…). BUDI tradicionalno otvaraju gradonačelnik Grada Pančeva i ambasador zemlje gosta-domaćina. Ove godine predstavljamo Dansku i zajednički otkrivamo recept za srećnije detinjstvo. 

Program svečanog otvaranja 7. BUDI-ja odvija se na tri lokacije, a osim nagrađenih radova sa međunarodnog BUDI konkursa za decu do 15 godina očekuju vas zanimljive izložbe, performansi, radionice, nastup dečjeg hora i najveselijeg bratsko-sestrinskog dua. 

  foto: Promo

Međunarodni bijenale umetničkog dečjeg izraza (BUDI), pokrenut 2006. godine, je jedinstvena manifestacija u Srbiji i svetu. BUDI traje mesec dana i posvećen je promociji dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu. Teme BUDI- ja tiču se ekologije, života u gradu i drugih važnih problema. Mnoštvo disciplina, zajednički projekti, međunarodna saradnja i druženje, glavne su odlike ovog događaja. Jedan od osnovnih BUDI ciljeva jeste povezivanje dece različitih kultura sveta, a tome su mnogo doprinele zemlje – gosti-domaćini festivala. Vizija Bijenala umetničkog dečjeg izraza je da kroz umetnost, igru i kreativno stvaralaštvo doprinese interkulturalnom dijalogu među mališanima, razvoju njihovih kulturnih potreba i navika, umetničkog obrazovanja i kritičkog razmišljanja. 

Tema ovogodišnjeg BUDI-ja inspirisana je jednom od omiljenih dečijih igračaka - Lego kockicama.
Izvor: YouTube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica