Konkurs će trajati od 7. do 18. maja, a sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak je istakao da će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 11. juna, dok će se žalbe podnositi do 20. juna. Podsetio da je zahteve moguće predati i elektronski.

Prioritet pri upisu u predškolske ustanove imaju deca iz društveno osetljivih kategorija, potom deca zaposlenih roditelja i studenata, svako treće i naredno dete u porodici i deca čija braća i sestre već idu u vrtić.

U Novom Sadu konkurs je otvoren danas

Tekst konkursa za upis dece u vrtiće "Radosnog detinjstva" za školsku 2018/19. godinu objavljen je juče u Dnevniku, a otvara se danas, 23. aprila.

Od danas, roditelji mališana iz Novog Sada celokupan sadržaj konkursa mogu da pročitaju i na sajtu ustanove, predskolska.rs.

U novosadskim vrtićima na raspolaganju je 1.561 slobodno mesto - u jaslicama 724, na celodnevnom boravku 254 i na poludnevnom boravku 583 slobodna mesta.

Konkurs će trajati do 9. maja.

Roditelji mogu preuzeti obrazac za upis i doneti kompletnu dokumentaciju na šalter "Radosnog detinjstva" u Pavla Simića 9 ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom 8 - 14 časova i sredom 8 - 17 časova. Obrazac mogu preuzeti i na sajtu Ustanove.

Od ove godine, roditelji mogu konkurisati i elektronski, putem e-vrtića. Detaljno uputstvo o konkurisanju na ovaj način biće danas dostupno na sajtu ustanove.

Rezultati konkursa biće objavljeni 2. jula.

Spisak potrebne dokumentacije potražite na linku:

Potrebna dokumentacija