Organizacija "Dokaži se" koja postoji i radi sa idejom i ciljem da promoviše sport kod dece i omladine, organizuje sportsku manifestaciju za decu uzrasta od pet do 10 godina, pod nazivom "Sportom do sporta".

U fudbalskom balonu u bloku 70, u sklopu Osnovne škole "20. oktobar", 28. aprila 2018. godine, biće održano takmičenje u sportskom poligonu.

Deca će imati zadatak da pređu poligon spretnosti u što kraćem roku, te da se na osnovu postignutih rezultata rangiraju na konačnoj listi. Za najbolje su obezbeđeni pokloni i nagrade. 

Pored takmičarskog dela a u cilju promovisanja sporta kod dece i omladine, mališani će kroz druženje i zabavu učiti o značaju svakodnevne fizičke aktivnosti.

Foto: Promo

Takođe, postojaće i zabavni štandovi koji će promovisati ne tako popularne sportove u Srbiji.

Za decu koja će se takmičiti u poligonu spretnosti naplaćivaće se učešće u iznosu od 500 dinara, dok će sve ostale aktivnosti na manifestaciji biti potpuno besplatne za sve posetioce.

Sav novac koji se bude prikupio od učešća biće prosleđen fondaciji "Mladi sportisti Srbije", koja ima za cilj da obezbedi uslove za treniranje sporta koji deca vole.