Kako bi dete pravilno raslo i razvijalo se neophodno je da kroz ishranu u organizam unosi dovoljno vitamina i minerala. 

Jedna od najvažnijih hranljivih materija, neophodna za pravilan razvoj koštanog sistema i zuba, ali i za pravilno funkcionisanje mišića, je kalcijum. Nedovoljan unos ovog minerala u detinjstvu može da oslabi i uspori rast kostiju, što za posledicu ima gubitak koštane mase u odrasloj dobi, ali i razvoj hipertenzije i pojavu drugih zdravstvenih tegoba.  

Mleko - prirodan izvor kalcijuma

Čak oko 70 odsto potrebne količine kalcijuma unosimo preko mleka i mlečnih proizvoda, te se preporučuju čak dve do tri porcije ovih namirnica u toku dana. 

U kombinaciji sa vitaminima (posebno vitaminom D pomoću kojeg telo lakše apsorbuje potreban kalcijum), ovaj napitak je idealan za pravilan razvoj mališana.

Optivita kompleks - kalcijum i vitamini u jednoj šolji mleka

Moja Kravica Junior mleko je jedinstveno mleko na tržištu namenjeno mališanima ali i svima koji žele da ojačaju svoj imuni sistem i obezbede sebi vitamine i ostale komponente poput kalcijuma i proteina, koji doprinose normalnom funkcionisanju organizma. Ovo obogaćeno mleko sadrži čak 10 vitamina.Jedinstveno mleko na tržištu obogaćeno Optivita kompleksom za rast i razvoj dece

Vitamin D3je izuzetno važan za pravilan rast i razvoj, dok zahvaljujući dodatku vitamina A i B6 Junior mleko pospešuje rast zubića i jačanje kostiju. Kombinacija vitamina A, B6, D3 i B12 povoljno utiče na osnaživanje imuniteta, avitaminima iz B grupepodstiče se pravilan razvoj nervnog sistema, što je od velike važnosti, posebno u ranom detinjstvu.

Optivita kompleks takođe pozitivno utiče na krvnu sliku i sprečava nastanak anemije, a sve to omogućava kombinacija vitamina D3, A, B5 i B6. Kako bi proizvod učinili još blagotvornijim, nakon velikog broja istraživanja, dodati su i vitamini E i B7, koji su zajedno sa drugim vitaminima, zaslužni za zdravu i lepu kosu i kožu

Dizajn Moja Kravica Junior mleka kreiran je tako da roditeljima budu dostupne sve informacije o benefitima  proizvoda, a da istovremeno bude interesantan i deci. Dostupan je u dva pakovanja, porodičnom od 1L i malom od 250 ml. Više informacija o proizvodu možete pronaći na Imlek sajtu.