Događaj je zabeležila putnica na istom letu - Aleksis Armstrong, a video prikazuje oca i njegovu ćerkicu koji su morali da napuste povezani let sa Atlantom, na letu avio-kompanije Sautvesta.

Naime, malo pre poletanja, dete se uplašilo i počelo je da plače glasno. Znate već, kao i svako malo dete koje verovatno nije naviklo da bude u velikom i prebučnom avionu, okruženo stotinama nepoznatih ljudi.

Armstrongova je rekla kako je dete htelo da sedne u tatino krio, kao što bi i većina dece njenog uzrasta želela. Jer kad su mališani uznemireni, oni žele da ih neko drži i uteši - a ne da sede uspravno u hladnom kožnom sedištu i još da budu vezani.

Ništa strašno se nije desilo, prema rečima Armstrongove, kad je avion počeo da se kreće po pisti i spremao se za poletanje, devojčica se smirila. Dete nije pravilo toliku "frku", kao što je to predstavilo osoblje na letu. 

Video prikazuje dva člana posade koji razgovaraju se ocem. Takođe možete čuti dobacivanje i negodovanje drugih putnika koji smatraju da je prisiljavanje porodice da napuste let ekstremna mera. "Ona je samo bila uplašena, pokušavao je da je smiri", reči su jedne od putnica. Odmah potom je usledio i odgovor člana posade: "Želite da stignete u Atlantu? Odluka je već donesena". 

Armstrong koja je sedela u redu iza porodice, je rekla da misli da porodica male devojčice nije trebalo da bude izbačena iz aviona. 

Putovala sam u avionima sa pijanim i spremnim na tuču odraslim ljudima. Jednom sam letela četiri sata sa likom koji se verovatno okupao u kolonjskoj vodi pre leta, koja je zaudarala, i još me je i seksualno uznemiravao više od jednog puta. Takođe sam i majka koja je letela prvi put sa osamnaestomesečnom bebom prilikom najgore turbulencije koju sam doživela u životu, dok sam se istovremeno kupala u hladnom znoju, imala napade panike i tešila svoje dete. Takođe imam članove porodice i prijatelje koji su članovi osoblja aviona i kojima nikad ne bi palo na pamet da izbace uplakano dete u situaciji kao što je ova.

Poenta je da: letenje avionom je isto kao vožnja autobusom, samo što je u vazduhu umesto na zemlji - susrešćete se sa gomilom ljudi i bićete u raznim situacijama. Dvogodišnjakinja, nikoga nije povredila ili pak sebe; samo je bila izvan svoje zone komfora i trebala joj je uteha oca. Iako ne možemo znati svaki detalj koji se odigrao, silom ukloniti nekoga sa leta se čini nepotrebnim, da tako kažemo. 

Sautvest je izdao svoje saopštenje i viđenje događaja:

"Posle događaja u sredu uveče, na letu 1683 za Atlantu, avion se vratio do izlaza da bi omogućio supervizorima da se ukrcaju na avion. Naši izveštaji ukazuju da je razgovor eskalirao između posade i putnika sa malim detetom. Mi uvek želimo da pružimo dobrodošlicu i ugudno iskustvo, zato žalimo što je došlo do neprijatnosti. Putnici su prijavljeni na sledeći let za Atlantu pošto je prvobitni let nastavljen kao što je i planirano. Mi ćemo zatražiti i mišljenje putnika, da bi videli da li imaju bilo kakve zamerke po pitanju iskustva koje su doživeli, radujući se da ih uskoro opet ugostimo na našem letu."