Koncipirana je tako da se kroz zabavna pitanja junaka iz Stoletne šume deca identifikuju i podstaknu da i sama razmišljaju i postavljaju slična pitanja. Odgovori na njih, zanimljive i duhovite činjenice i sjajne fotografije učiniće doživljaj još upečatljivijim. Knjige su pažljivo i studiozno kreirane tako da zadovolje dečju radoznalost, održe pažnju, nauče i podstaknu decu da zavole knjige i čitanje. Važan je ekološki aspekt knjige koji će kod dece  podstći razmišljanje o uticaju čoveka na priodu i životinje. Kolekcija obrađuje teme kao što su ptice, sisari, morska stvorenja, godišnja doba, nebo, šume, livade, pustinje, tundre...Vini Pu, Praslin, Kenga, Tigar, Ru i ostala družina vodi decu kroz različite teme na  interesantan i prijemčiv način. Na kraju svake svake knjige nalazi se zanimljiv kviz za decu.

Kolekcija sadrži dvadeset knjiga, petnaest koje su u sličnom obliku već objavljene i pet novih. 

Knjige iz ove kolekcije doneće mnogo zabave i roditeljima jer su u njima razne zabavne informacije koje će možda i sami prvi put saznati. 

Kako odrasli, tako se i deca čitanjem inspirišu, vežbaju koncentrciju, maštaju i stiču i povezuju znanja. Započnite popunjavanje dečje biblioteke ovom sjajnom kolekcijom kojoj ćete se sa radošću vraćati.

Čitanje je navika koja kada se jednom (najbolje u najranijem detinjstvu) stekne, traje čitav život. A otkrivanje novih znanja sa decom je čarolija koja se ne propušta!

Od danas su u prodaji "Insekti i pauci", a svakog petka će izlaziti nova knjiga.

Insekti su naseljavali Zemlju od davnina – čak pre dinosaurusa! Kreću se na najrazličitije načine, a ima ih na celoj plane- ti, i to više nego bilo kojih drugih životinja. U ovoj enciklopediji otkrićete kako pauci mogu da hodaju po mreži a da se ne zapletu, kao i da mali cvrčci znaju da pevaju čim se rode! Shvatićete kako su mravi veoma snažni – mogu da nose teret i do dvadeset puta teži od njih samih. Upoznajte ova mala stvorenja koja su spremna da urade velike stvari!

Yumama i Egmont vas nagrađuju!

Prve tri čitateljke koje na mejl: redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje Koja knjiga iz edicije "Moja prva enciklopedija sa Vinijem Puom i prijateljima" je od danas na kioscima?, dobiće na poklon po jedan primerak knjižice.

Pored odgovora, pošaljite nam i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.

NAPOMENA: Pokloni se preuzimaju isključivo u redakciji sajta Yumama (Adria Media Group, Vlajkovićeva 8, Beograd).