TIFF Kids je festival na kom se prikazuju filmovi namenjeni najmlađoj publici, sastavni je deo jednog od najznačajnijih filmskih festivala na svetu - Toronto International Film Festivala i u periodu od 9. do 18. marta održano je njegovo jubilarno, dvadeseto izdanje.

“Jako sam ponosan na ekipu i naše mlade glumce. Divan je osećaj, zaista nismo ni sanjali da ćemo sa debitantskim filmom završiti na tako velikom festivalu, a kamoli i dobiti nagradu", izjavio je reditelj filma "Zlogonje" Raško Miljković.

U filmu "Zlogonje" glavne uloge tumače mladi glumci Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti, a ostatak ekipe čine Jelena Đokić, Bojan Žirović, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova, Stela Ćetković, Milutin Milošević, Milena Predić i Matija Popović.

Film "Zlogonje" je priča o desetogodišnjem dečaku Jovanu koji boluje od parcijalne cerebralne paralize. Bežeći od realnosti i okoline, Jovan živi u svetu fantazija gde ga njegova bolest ne definiše i gde je sve moguće. Nova učenica u odeljenju, Milica, nalazi način kako da mu se približi i povede ga u avanturu osobađanja njenog oca od strane zle maćehe, koja ga je začarala.  Jovan konačno saznaje kako izgleda imati pravog druga i probleme u stvarnom životu. Najveća prepreka koju će Jovan morati da prevaziđe je upravo da fantazije u glavi nisu lako savladive kao one u pravom životu i da prihvati sebe kakav jeste.

Film je nastao pod vođstvom producentkinje Jovane Karaulić i producentske kuće Akcija produkcija, a scenario koji su pisali Marko Manojlović i Miloš Krečković, rađen je po motivima knjige "O dugmetu i sreći" autorke Jasminke Petrović. Koproducent ​na ovom filmskom ostvarenju su kuće This and That iz Beograda kao i Dream Factory iz Makedonije​. 

U distirbuciji Taramaunt filma, "Zlogonje" u bioskope u Srbiji i okruženju stižu 27. septembra ove godine.