Koncipirana je tako da se kroz zabavna pitanja junaka iz Stoletne šume deca identifikuju i podstaknu da i sama razmišljaju i postavljaju slična pitanja. Odgovori na njih, zanimljive i duhovite činjenice i sjajne fotografije učiniće doživljaj još upečatljivijim. Knjige su pažljivo i studiozno kreirane tako da zadovolje dečju radoznalost, održe pažnju, nauče i podstaknu decu da zavole knjige i čitanje. Važan je ekološki aspekt knjige koji će kod dece  podstći razmišljanje o uticaju čoveka na priodu i životinje. Kolekcija obrađuje teme kao što su ptice, sisari, morska stvorenja, godišnja doba, nebo, šume, livade, pustinje, tundre...Vini Pu, Praslin, Kenga, Tigar, Ru i ostala družina vodi decu kroz različite teme na  interesantan i prijemčiv način. Na kraju svake svake knjige nalazi se zanimljiv kviz za decu.

Kolekcija sadrži dvadeset knjiga, petnaest koje su u sličnom obliku već objavljene i pet novih. 

Knjige iz ove kolekcije doneće mnogo zabave i roditeljima jer su u njima razne zabavne informacije koje će možda i sami prvi put saznati. 

Kako odrasli, tako se i deca čitanjem inspirišu, vežbaju koncentrciju, maštaju i stiču i povezuju znanja. Započnite popunjavanje dečje biblioteke ovom sjajnom kolekcijom kojoj ćete se sa radošću vraćati.

Čitanje je navika koja kada se jednom (najbolje u najranijem detinjstvu) stekne, traje čitav život. A otkrivanje novih znanja sa decom je čarolija koja se ne propušta!

Od danas su u prodaji "Ptice", a svakog petka će izlaziti nova knjiga.

Poletite sa nama i upoznajte neke od najinteresantnijih ptica na planeti! Prva knjiga vam predstavlja različite vrste ptica, njihove mladunce, staništa i mnoge zanimljivosti.

Sigurno ste se pitali zašto su flamingosi roze boje, koliko vremena je potrebno da se izlegne mladunče pingvina, da li je tukanov kljun zaista toliko težak, koje je veličine nojevo jaje... Vini Pu vas vodi kroz zabavni svet pernatih životinja i otkriva vam neke od njegovih najvećih tajni.

Koja ptica jedina može da leti unazad?

Odgovor: kolibri

Yumama i Egmont vas nagrađuju!

Prve tri čitateljke koje na mejl: redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje Koja knjiga iz edicije "Moja prva enciklopedija sa Vinijem Puom i prijateljima" je od danas na kioscima?, dobiće na poklon po jedan primerak knjižice.

Pored odgovora, pošaljite nam i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.

NAPOMENA: Pokloni se preuzimaju isključivo u redakciji sajta Yumama (Adria Media Group, Vlajkovićeva 8, Beograd).