Total dizajn  potpisuje Filip Jevtić, muziku  Zoran Stojić , akrobatiku Tanja Milanović,  dok je stručni saradnik na animaciji bio Goran Balančević.

Kroz poznatu priču Radjarda Kiplinga o Mogliju, dečaku koga u džungli pronalazi i odgaja čopor vukova, preispituju se problemi savremenog društva, kao što su pitanja prihvatanja različitosti, rasizma i uključivanja dece različitog porekla u širu zajednicu.

Ulogu dečaka Moglija tumači glumac (Dimitrije Aranđelović) koji na sceni izvodi osnove vazhušnih akrobacija na akrobatskoj tkanini (svili), a ostali likovi životinja predstavnjeni su pomoću lutkaka koje animiraju glumci. Na ovaj način jasno se ističe tema različitosti, a živi glumac u ulozi Moglija kroz stilizaciju pokreta parira lutakama.

Reč je o komičnom lutkarskom mjuziklu sa elementima savremenog cirkusa:

-Ovo je priča o detetu koje se razlikuje od ostalih. Dečak Mogli, koga su odgajili vukovi, voljen je i prihvaćen među životinjama, do povratka strašnog tigra iz ljudskog zarobljeništa. Iako shvata da ne pripada ni jednoj životinjskoj vrsti, među njima nalazi prijatelje, koji mu pomažu da pobedi Šir Kana i protera ga iz džungle. Ova predstava promoviše toleranciju i pomaže deci da nađu svoje mesto u zajednici vršnjaka, koja može biti okrutna i divlja kao prava džungla. - rekla je rediteljka predstave Marija Krstić.

Foto: Promo

Predstava "Knjiga o džungli" namenjena je deci starijeg predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, a prve reprize održaće se u subotu 3. i nedelju 4. marta u Malom pozorištu „Duško Radović“.

U predstavi igraju Dimitrije Aranđelović, Vladislava Đorđević, Jovana Cvetković, Marijana Vićentijević Badovinac, Jelena Ilić, Nikola Malbaša, Nikola Kerkez i Nenad Radović.