Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

49 zvona sa hrama Svetog Save pozdravilo je malog princa: Princeza Danica i princ Filip dobili sina prelepog imena (FOTO)

Ovo je prvo rođenje muškog deteta u kraljevskoj porodici u Srbiji nakon 90 godina, a dečak je dobio ime koje simbolično znači kruna ili venac!

  Izvor: Foto: Marina Lopičić

Princeza Danica Karađorđević, supruga princa Filipa, porodila se juče i rodila sina! Roditelji su dečaku već su odredili ime i on će se zvati Stefan.

U čast rođenja malog princa oglasilo se 49 zvona na Hramu Svetog Save u Beogradu. 

Kraljevski dvor je saopštio da je dečak rođen u 10:30 časova i da se Danica i beba osećaju dobro.

"Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, zvona hrama Svetog Save zvonila su kao znak rođenja novorođenčeta kraljevske porodice Karađorđević, a ovo je prvi put u istoriji da je 49 zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu objavilo takvo rođenje. Majka i beba se osećaju dobro", piše u saopštenju.

Povezane vesti

Princ Filip i princeza Danica su svima zahvalili na čestitkama, zajedno sa prestolonaslednikom Aleksandrom i princezom Katarinom.

"Ovo je prvo rođenje muškog deteta u kraljevskoj porodici u Srbiji nakon 90 godina kada se Nj.K.V. Princ Tomislav rodio u Beogradu. On je bio brat Njegovog Veličanstva Kralja Petra II, dede Nj.K.V. Princa Filipa", piše u saopštenju.

Zvona se čula i u manastiru Žiča

U čast rođenja sina princa Filipa Karađorđevića i njegove supruge Danice koja se porodila danas u manastiru Žiča jutros su se u 11.15 sati oglasila zvona. Igumanija manastira Žiča Jelena ovaj događaj je nazvala radosnim.

"Zvona su se oglasila na manastiru Žiča, hvala Bogu, radujemo se", rekla je igumanija Jelena. U manastiru Žiča je krunisano sedam srpskih kraljeva. Prilikom njihovog krunisanja, za svakog su pojedinačno na crkvi probijana i potom zazidana, nova vrata kroz koja je prolazio samo krunisani vladar.

Njihova Kraljevska Visočanstva Princ Filip i Princeza Danica venčali su se u Sabornoj crkvi u Beogradu 7. oktobra 2017. godine. Venčanje je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej. Kuma je bila Princeza Viktorija od Švedske, a kum Princ Petar.

Princ Filip izjavio je nedavno da je svaki trenutak najbolji za roditeljstvo.

"Ono u nama budi želju da napredujemo i idemo dalje u nove pobede. Pred nama je novo životno poglavlje koje dočekujemo s velikom odgovornošću kojom ćemo pristupiti svim novim dužnostima, ulogama i izazovima koje nam zajednički život donosi", rekao je Filip.

Created: 2017:10:07 21:37:23
Foto: Dragana Udovičić

Princeza Danica se školovala u Parizu i Londonu

Princeza Danica rođena je u Beogradu 17. avgusta 1986. godine a u Parizu živi od 1992. godine, gde je završila najveći deo školovanja i studije. Diplomirala je na grafičkom dizajnu i vizuelnim komunikacijama na Akademiji primenjenih umetnosti u Parizu i paralelno na studijama Uporedne Književnosti i Slavistike na Univerzitetu Sorbona-Pariz. U Londonu, Princeza je završila master studije grafičkog dizajna i komunikacija na Čelzi koledžu za umetnost i dizajn – Univerzitet umetnosti u Londonu. Veliki deo svog detinjstva i odrastanja paralelno provodi u Beogradu, piše u saopštenju Kraljevskog dvora.

Njihova Kraljevska Visočanstva Princ Filip i Princeza Danica venčali su se u Sabornoj crkvi u Beogradu 7. oktobra 2017. godine. Venčanje je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej. Kuma je bila Princeza Viktorija od Švedske, a kum Princ Petar.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica