Program "Putovanje u svet nauke" u subotu, 24. februara 2018. počinje sa novim ciklusom u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu, pod rukovodstvom dr Jelene Gulicovski i dr Snežane Nenadović. 

Dinamičan i uigran tim spremio je seriju novih eksperimenata za mališane.

Program "Putovanje u svet nauke" je nastavak projekta "Priprema za putovanje u svet nauke" koji je sufinanansiran 2013. godine od strane Centra za promociju nauke, Republike Srbije, a projekat je realizovan u vrtićima i osnovnim školama. Ideja za projekat je nastala 2012. godine, kada su dr Jelena Gulicovski i dr Snežana Nenadović, mame tada trogodišnjih mališana, želele da pruže deci mogućnost drugačijeg obrazovanja i pogleda na svet, od onog što se u tom trenutku nudio u našem okruženju. Kako bi realizovale tu ideju, u saradnji sa kolegama, vaspitačima i učiteljima, 2015. godine, osnovale su Udruženje "Naučno-obrazovni centar za decu i mlade". 

Zbog velikog interesovanja, tokom oktobra meseca 2017. godine program "Putovanje u svet nauke" počinje sa realizacijom u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Polaznici se upoznaju sa čarobnim svetom nauke kroz istraživački i eksperimentalni rad. Svi eksperimenti su odobreni od strane psihološko-pedagoške službe Udruženja, a osmišljeni su tako da deca kroz igru upoznaju osnovne principe hemije i nauče neke korisne činjenice o svetu koji ih okružuje ali i da se ujedno zabave i izraze svoju kreativnost. Svi mališani dobijaju sav neophodan materijal za rad i zajedno sa koordinatorom radionice istražuju o samom eksperimentu i samostalno ga izvode. Polaznici su deca uzrasta od četiri do 12 godina, a podeljeni su u grupama do 10 polaznika.