Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatna zimska radionica za decu: Dramska čitaonica za lepši i bogatiji raspust

Kao i svakog zimskog raspusta, Dečiji kulturni centar Beograd organizuje besplatne programe. Ovoga puta organizovana je Dramska čitaonica pod nazivom „Upoznaj sebe, shvati druge“ namenjena đacima od 10 do 14 godina.

  Izvor: Foto: Dečiji kulturni centar Beograd

Na dramskoj čitaonici pripovedači će udahnuti život bestselerima Jasminke Petrović “Ovo je najstrašniji dan u mom životu” i “Škola”, a deca će imati prilike da razgovaraju sa autorkom, postave joj pitanja i na sebi svojstven način donesu zaključke i iznesu svoja razmišljanja.

Prateći duhovit i živ jezik pripovedača, na sceni će se stvarati likovi i situacije kojim mališane budu vodili mašta i iskustvo. Učiće se o bontonu, a deca će imati priliku da prepoznaju sebe i svoje drugare u "Ćutljivcu", "Brbljivcu", "Nastavnikovom ljubimcu", "Pametnjakoviću"... ali i da diskutuju o neverovatnim situacijama u školi, kod kuće, u komšiluku i na mostu.

Šta ako ti porodica i nije baš za školski sastav? Ako moraš da nosiš džemper na rombove? Šta raditi kad se zaljubiš ?

Pripovedači će zajedno sa decom potražiti odgovore na ova, ali i na neka druga pitanja, ona koja su deci važna i za koja budu inspirisana.

Koristiće se tehnike psihodrame, ali nikakvo prethodno glumačko iskustvo nije potrebno.

Prijavljivanje je obavezno zbog broja mesta, a termini održavanja radionice su: 1. 2. 5. 6. i 7. februar, od 12 do 14 časova u prostoriji Studija za kulturu govora i glume Dečijeg kulturnog centra Beograd koji se nalazi u Takovskoj 8. 

Prijave se vrše SMS porukom na 060 167 33 26 ili putem mejla [email protected].  

Dramsku čitaonicu vodi Gordana Marić Lalović, psiholog i psihodramski terapeut.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica