Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomozimo dečaku sa autizmom da progovori: Nikola, uz tebe smo!

Kako bi progovorio i napredovao, Nikoli su neophodni odlasci kod logopeda i defektologa, kao i motorički razvoj kroz sport - omogućimo mu lepo detinjstvo!

  Izvor: Foto: Budihuman.rs

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Nikolu Vulovića.

Nikola je rođen 2014. godine kao zdrava beba, iz uredne trudnoće. Njegov fizički i mentalni razvoj se odvijao u skladu sa normama. Međutim, posle prvog rođendana izostale su prve reči, koje porodica ni do danas nije čula.

Nakon brojnih analiza i poseta pedijatru, logopedu i defektologu nikakvog značajnijeg pomaka nije bilo. Nikola je imao svoj svet u kome je i sada, a koji teško i nerado otkriva za druge. Vrlo malo razume. Nedugo zatim je na Institutu otkriveno da je reč o autizmu i da je potrebno mnogo rada i truda da bi on uopšte ikada progovorio.

Nikola ima mlađeg brata ali ga često ignoriše, kao i ostalu decu. U vrtiću se već izdvaja od svojih vršnjaka jer deca njegovog uzrasta su sve više sklona igri i priči, ali on ih teško prima u svoj svet.

Kako bi Nikola napredovao neophodni su mu odlasci kod logopeda i defektologa minimum tri puta nedeljno, kao i motorički razvoj kroz sport.

Pomozimo Nikoli!

Upišimo 443 i pošaljimo SMS na 3030.

Nikoli možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun: 

Dinarski: 160-492890-74

Devizni: 00-540-0002503.0

IBAN broj: RS35160005400002503085

Kao i putem linka e-doniraj.

Za Nikolinu prvu reč! Budimo humani!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica